Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jagnięcina w indyjskim sosie curry

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlety jagnięce zamarynuj w soli morskiej, pieprzu i oleju kokosowym. Smaż je na patelni grillowej po około 2 min z każdej strony, a następnie wstaw na 10 min do nagrzanego do 165°C piekarnika.
    2. W rondelku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Smaż na nim cebulę, imbir i czosnek. Podlej bulionem i gotuj na wolnym ogniu. Dodaj sos Patak’s i gotuj, co jakiś czas mieszając, przez ok. 10 min. Następnie dodaj kolendrę i pomidorki, gotuj porządnie mieszając, żeby sos się nie przypalił.
    3. Na talerzu ułóż upieczone kotlety jagnięce, polej je sosem, udekoruj listkami kolendry. Podaj z ciepłymi chlebkami Naan.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów