Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wołowina po prowansalsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do pokrojonego mięsa dodaj 1 łyżkę oliwy, cebulę, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki i łyżeczkę tymianku. Podlej całość czerwonym winem, dobrze wymieszaj i odstaw na kilka godzin lub na noc.
    2. Pokrojony boczek zrumień w rondlu na oliwie. Dodaj następnie dokładnie odsączone z marynaty kawałki mięsa i usmaż na złoto na mocnym ogniu, często mieszając. Przypraw mięso solą i pieprzem, polej marynatą, dodaj passatę. Przykryj rondel i duś danie na wolnym ogniu przez 40 minut.
    3. W miarę potrzeby podlewaj wodą. Następnie dodaj marchew i oliwki, dopraw do smaku i duś przez kolejne 30 minut, aż mięso i marchew będą miękkie. Przed podaniem posyp danie świeżo posiekaną natką pietruszki i tymiankiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów