Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg w migdałach na purèe z batatów

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyte bataty owiń folią aluminiowąi piecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 200°C. Obierz ze skórki i utrzyjz masłem i kremówką na gładkie purée (np. w robocie kuchennym) – jeśli jest zbytgęste, dodaj odrobinę mleka. Przyprawdo smaku, podawaj na ciepło z rybą.
    2. Filety oczyść ze skóry, przypraw solą i pieprzem,a następnie obtocz w mieszance migdałów i słonecznika. Ułóż na ciepłymoleju i smaż z obu stron do zrumienieniapanierki.

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów