Filet z łososia na plackach ziemniaczanych

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia podziel na 4 części. Dopraw solą i pieprzem, rozłóż na papierze do pieczenia i piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
  2. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj jajko, pokrojonego w cienkie plasterki pora, posiekany lubczyk i mąkę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Porcjami nakładaj ciasto, formując placki o średnicy 7 cm. Smaż na złoty kolor (około 3 minut z każdej strony).
  4. Łososia podawaj na plackach z kwaśną śmietanąi ćwiartką cytryny. 

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów