Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Cake pops cytrynowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli wsyp do miski, dodaj miękkie masło, utrzyj mikserem „na piasek”. Mleko, śmietanę i jajko ubij osobno w miseczce, wlej do masy, dokładnie zmiksuj, dodaj skórkę z cytryny, wymieszaj.
    2. Urządzenie do wypieku ciasteczek rozgrzej (zapali się zielona lampka kontrolna), przełóż masę, piecz przez 5-6 minut, wyjmij i wystudź na desce. Ostudzone biszkopciki warto wstawić do lodówki na pół godziny, żeby się zestaliły.
    3. Czekoladę połam na kostki, roztop w kąpieli wodnej, podziel na części i dodaj barwniki spożywcze w różnych kolorach. Biszkopciki obtocz w płynnej czekoladzie, ułóż na papierze do pieczenia, posyp kolorową posypką, wstaw do lodówki na godzinę. Nabij na patyczki do lizaków.

     

    Składniki na ok.35 szt

    Do dekoracji:

    • 200 g białej czekolady
    • Kolorowa posypka

    Rada: możesz przygotować inny kolor czekolady, zanurzać w niej patyczek lub wykałaczkę i namalować wzory na ciasteczkach.

    Link do filmu

    Przepis polecany przez miesięcznik Moje Smaki Życia

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos