Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp z żurawiną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żurawinę namocz przez ok. 1 godz. w winie. Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulkę. Dolej wino z żurawinami, dodaj cukier i gotuj kilka minut. Dopraw pieprzem, zaciągnij mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie zimnej wody. Zagotuj.
    2. Rybę pokrój na porcje. Każdą przypraw solą i pieprzem, obtocz w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
    3. Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Utłucz ze śmietanką na gładkie puree, wymieszaj z chrzanem.

     

    Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos