Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp smażony z granatem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Płaty pokrój na mniejsze kawałki skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
    2. Delikatnie obtocz karpia w jaju i mące i smaż na patelni na gorącym oleju, aż się zarumieni. Na talerzu ułóż usmażone płaty i posyp ziarenkami granatu.
    3. Karp to nieodłączny element Świąt – można go przygotować na wiele sposobów. Każda rodzina ma swoją tradycję i sposób podania go, ale jedno jest pewne, w tym jednym wyjątkowym dniu smakuje najlepiej.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów