Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bitki w sosie grzybowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso podziel na kotlety, delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw solą, pieprzem i oprósz mąką.
    2. Na patelni rozgrzej po 1 łyżce masła i oleju i smaż kawałki mięsa na rumiano, po około 2 min z każdej strony. 
    3. Zdejmij bitki na talerz, a na patelnię wlej pozostały olej. Wrzuć warzywa: cebulę, czosnek oraz grzyby. Podsmaż na mocnym ogniu, przez 3 min. Dodaj mięso, następnie wlej wino, poczekaj minutę, aż wszystkie smaki na patelni się przenikną. Wlej wywar i duś całość pod przykryciem przez 15 min.
    4. Po tym czasie dodaj śmietanę oraz tymianek i podgrzewaj dalej, aż sos stanie się kremowy (ok. 10 min). Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec dodaj posiekany koperek. 

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie  dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów