Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Miruna gotowana w buraczkach i czerwonym winie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Mirunę podziel na porcje i dopraw pieprzem, solą, sokiem z cytryny i oliwą. Włóż na godzinę do lodówki. Na patelni podsmaż żółtą paprykę, pokrojoną na połowę cebulę szalotkę i obrany czosnek. Dodaj masło, ocet balsamiczny i tymianek.

    Całość zalej sokiem z buraków, zagotuj i na koniec dodaj czerwone wino. Dopraw do smaku. Polecamy dodać świeży koperek i miętę. Przyprawioną rybę włóż do gotującego się wywaru i gotuj przez kilka minut na małym ogniu. Możesz dodać masło i mąkę by był bardziej gęsty.  Podawaj z pomidorem i sałatką z sosem słodko kwaśnym.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów