Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pierogi z miruną i koperkiem na sosie szpinakowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Z mąki, gorącej wody i oleju zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Na patelni zeszklij na oliwie drobno posiekane szalotki, dodaj gałkę i kolendrę, pokrojony szpinak i duś kilka minut. Zalej śmietanką i gotuj na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Rybę zmiksuj z soląi pieprzem na gładki farsz. Dopraw solą, sokiem z cytryny, pieprzem, dodaj koperek i szczypiorek. Ciasto cienko rozwałkuj, wykrawaj z niego okręgi. Na środek każdego nałóż porcję farszu i sklej brzegi. Pierogi gotuj w osolonej wodzie ok. 4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj na ciepłym sosie szpinakowym.

     

    ciasto na pierogi:

    • 5 szklanek mąki pszennej
    • ok. 2,5 szklanki gorącej wody
    • 4 łyżki oleju 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów