Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tatar na grillowanym bakłażanie z prażonymi pestkami słonecznika

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Sposób przygotowania:

    Bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm, solimy i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie osuszamy ręcznikiem papierowym, skrapiamy oliwą z oliwek i nacieramy wyciśniętym ząbkiem czosnku. Grillujemy na suchej mocno rozgrzanej patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Danie tatarskie wyjmujemy z opakowania doprawiamy solą, pieprzem i oliwą i formujemy dwie spłaszczone kule. Pestki słonecznika prażymy na rozgrzanej patelni przez ok. 3 min. Na rozłożonych plastrach bakłażana układamy kule tatara, posypujemy prażonym słonecznikiem i dekorujemy listkami selera naciowego.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów