Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sztuka mięsa w rosole

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Przygotowanie mięsa:

    1. Rozbratel osuszamy  na ręczniku papierowym. Warzywa myjemy i kroimy tak jak na rosół.
    2. Mięso, warzywa i przyprawy wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dokładamy przekrojoną na pół i opaloną nad ogniem lub na patelni cebulę. Całość gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok 3-3,5h, aż mięso zmięknie. Rosół powinien być aromatyczny i klarowny. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
    3. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką lub koperkiem.

    Porcja dla 5-6 osób

    Czas przygotowania około 3- 3,5 h

    Smacznego !

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów