Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety z pieczoną papryką i dymką na kapuście z aromatem curry

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Paprykę, dymkę i rozmaryn ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop 1 łyżką oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 20 min, następnie paprykę zawiń w folię aluminiową. Po tym czasie obierz paprykę ze skórki, pozbądź się nasion  i białych części. Posiekaj drobno razem z dymką i rozmarynem.
    2. W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułką tartą oraz posiekanymi warzywami. Wyrób dobrze masę. Uformuj 4 okrągłe i grube kotlety. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę z marchewką i smaż, aż się zarumienią ok. 4 min. Następnie dodaj kapustę pekińską i smaż 2 min, dopraw cukrem. Wsyp curry, przemieszaj i wlej wywar. Duś na małym ogniu 3-4 min.
    3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety na średnim ogniu, na złoty kolor po 3 min z każdej strony. Podawaj kotlety z kapustą z curry, można podawać także z delikatnym białym ryżem.

     

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos