Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ćwiartki kurczaka marynowane w soku jabłkowym z boczkiem i śliwką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do miski włóż ćwiartki kurczaka. Dodaj sok, śliwki, połowę gałązek tymianku, liście laurowe i odstaw na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjmij je i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Dopraw solą 
    2. Do naczynia do zapiekania włóż kurczaka, cebulę, czosnek, boczek, grudki masła oraz śliwki z marynaty. Całość zapiekaj 55 min w temperaturze 180°C. Od czasu do czasu podlewaj pozostałą marynatą. 
    3. 15 min przed końcem pieczenia dodaj pozostały tymianek. Kurczak dobrze smakuje podany z puree z pietruszki.

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos