Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg z ziołową oliwą na kaszy z warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Skórkę otartą z cytryny połącz z 2 łyżkami oliwy, koperkiem, natką i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Dodaj łyżeczkę soku z cytryny.
    2. Ziołową marynatą posmaruj posoloną rybę, odstaw na kwadrans. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 min.
    3. Na łyżce oliwy zeszklij drobno posiekaną szalotkę. Dodaj pokrojone w kostkę papryki, przesmaż. Wsyp kaszę, zalej bulionem i gotuj przed przykryciem do miękkości (ok. 13 min). Podawaj z rybą.

    Porcja dla 2 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy