Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorada zapiekana z ziemniakami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyte i osuszone ryby ponacinaj, posyp solą, pieprzem oraz skórką otartą z ½ cytryny. Skrop oliwą i sokiem z cytryny.  Do środka każdej włóż 1 ząbek czosnku  i gałązki pietruszki. Odstaw na czas przygotowywania ziemniaków.
    2. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, posól, popieprz, wymieszaj z pozostałą skórką cytryny, 2 łyżkami siekanej natki pietruszki  i rozmarynem. Ułóż na nasmarowanej oliwą blaszce. Skrop oliwą, dodaj 4 ząbki czosnku (w łupinkach) i piecz w temp. 200°C przez 25 min.
    3. Po tym czasie, na wierzchu ziemniaków połóż ryby. Na każdej ułóż po 2 plasterki cytryny, skrop oliwą, piecz kolejne 20 min.

    Porcja dla 2 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała  Agata Jędraszczak.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów