Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka wieprzowa pieczona z owocami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Czosnek bardzo drobno posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Łopatkę natrzyj curry, miodem, czosnkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i odstaw na 2 godziny,  aby marynata wniknęła w mięso.
    2. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż łopatkę. Następnie wstaw mięso do piekarnika, piecz ok. 90 min. Na tej samej patelni podsmaż mango, awokado i ananasa pokrojone w kostkę. Po chwili dodaj winogrona i całość smaż ok. 1 min.
    3. Wlej bulion i odparuj płyn o połowę. Następnie dodaj śmietanę i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze ok. 5 min aż sos stanie się gęsty. Posyp go posiekaną miętą lub kolendrą oraz prażonymi orzechami. Łopatkę podawaj z sosem owocowym i ryżem ugotowanym na sypko.

    Porcja dla 4 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów