Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ciasto kokosowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mąkę przesiej do miski z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj masło pokrojone w kostkę 
i zacznij zagniatać rękoma. Kiedy składniki zaczną się łączyć, dodaj żółtka i mleko.
    2. Kiedy ciasto będzie jednolite 
i gładkie, pokrój je w plastry 
i wyłóż formę do tarty (22 cm). Tak przygotowane ciasto schłodź przez godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzej do 190 °C.
    3. Spód piecz przez10 min. „na ślepo”. Następnie zdejmij papier do pieczenia i piecz kolejne 10 minut.Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. W dużym rondelku wymieszaj mleko kokosowe, mąkę kukurydzianą, ekstrakt i cukier puder. Podgrzewaj aż zgęstnieje, ale nie zagotuj. Odstaw do ostygnięcia. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Posmaruj nią kruchy spód. Kiedy przestygnie – wlej wypełnienie. Schłodź dobrze w lodówce, podawaj z wiórkami kokosowymi, lodami lub bitą śmietaną.

    Cały przepis na http://www.zostanmistrzemkuchni.pl

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos