Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pierś kurczaka z serem i pieczoną sałatą lodową lub jarmużem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dopraw kurczaka solą i pieprzem, połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    2. Połącz ser, bułkę tartą, 2 łyżki oliwy, natkę pietruszki, 1 ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem. Połóż gotową mieszankę na filety. Piecz przez 10 min, aż kurczak zacznie się rumienić.
    3. Sałatę lub jarmuż polej resztą
    4. oliwy i czosnku. Dopraw soląi pieprzem. Następnie połóż wokół kurczaka. Piecz jeszcze 10 min. Po wyjęciu z pieca sałatę posyp anchois i skrop cytryną. 

    Porcja dla 4 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów