Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Nektarynki z orzechami w miodzie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Nektarynki pokrój na cząstki, ugrilluj.
    2. Na patelni podgrzej miód, dodaj orzechy, smaż kilka minut, aż miód stanie się lekko brązowy. Orzechy przełóż na kawałek papieru do pieczenia, aby ostygły.
    3. Na ciepłe nektarynki pokrusz ser, ułóż na wierzchu orzechy. Całość możesz oprószyć dodatkowo pieprzem. 

    Składniki na 2 porcje

     

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak

    Czy wiesz że...

    Nektarynkę uważa się powszechnie za odmianę brzoskwini zwyczajnej. Odróżnia ją jednak od niej kilka rzeczy, z których najistotniejszą jest skóra bez meszku, gładka i lśniąca. Nektarynki uprawia się głównie we Francji, Hiszpanii, Włoszech, USA, Grecji, Chile, ale także w Polsce.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów