Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sznycle z indyka na grillowanej cukinii z mini ratatouille

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Warzywa na ratatouille pokrój w drobną kostkę. Podsmaż je przez 5 min na rozgrzanej oliwie. Następnie podlej 250 ml wody i dodaj tymianek oraz koncentrat pomidorowy. Całość duś na małym ogniu przez kolejne 5 min. 
    2. Indyka oprósz solą i pieprzem. Następnie zapanieruj go w mące, podsmaż na gorącym oleju, przez 2 min z każdej strony. Mięso wstaw do gorącego piekarnika.
    3. Cukinię pokrój pod lekkim skosem w 1,5 cm plastry. Dopraw ją oliwą, czosnkiem, natką, solą oraz pieprzem i grilluj po 1 min z każdej strony. Cukinia powinna być chrupiąca. Mięso ułóż na cukinii i polej sosem.

    Porcja dla 3 osób.

    Ratatouille: 

    •  1 mała cukinia
    •  1 cebula 
    •  pół bakłażana
    •  1 papryka
    •  3 ząbki czosnku 
    •  3 łyżki koncentratu pomidorowego
    •  1 łyżeczka oregano
    •  2 łyżki oliwy z oliwek
    •  1 łyżeczka cukru
    •  sól, pieprz 

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałJakub Kuroń.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów