Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jabłecznik z miodową, migdałowo-owsianą kruszonką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek i sól.
    2. W drugiej miseczce wymieszaj olej z jajkami i dolej do suchych składników, wymieszaj.
    3. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 25 cm średnicy). Na wierzchu ułóż obrane, pokrojone w plasterki jabłka. Posyp migdałami i płatkami owsianymi. Polej miodem. Piecz w temp. 180°C przez ok.  40 minut.

    Składniki na 8 porcji.

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak.

    Czy wiesz że...

    Jabłka, które kupicie w Biedronce, pochodzą z okolic słynących z żyznej ziemi i przyjaznego mikroklimatu. Owoce są zrywane ręcznie, z troski o to, by nie uszkodzić jabłoni. Jedzmy polskie jabłka i wspierajmy rodzimych producentów doskonałych polskich produktów.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy