Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek marynowany w limonce z salsą meksykańską

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki wyjmij z lodówki, przełóż do miski i nasmaruj mieszaniną oleju, posiekanego czosnku, papryki i soku z limonki. Mięso marynuj w temp. pokojowej, przez 1 godz. Po tym czasie, dopraw solą i marynuj dodatkowe 30 min.
    2. W tym czasie przygotuj salsę. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.
    3. Stek krwisty smaż 2-3 min z każdej strony. Średnio wysmażony smaż ok. 4 min z każdej strony. Dobrze wysmażony ok. 5-6 min z każdej strony. Gotowy stek odstaw na kilka minut, aby odpoczął. Podawaj z salsą.

     

    Salsa:

    •  puszka kukurydzy
    •  sok z połowy limonki i skórka
    •  pół puszki fasoli
    •  mała cebula czerwona pokrojona w kostkę
    •  2 łyżki oliwy z oliwek
    •  posiekany pęczek kolendry
    •  sól, pieprz

    Porcja dla 4 osób.

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos