-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż kokosowy z mango
W szerokim garnku zagotuj mleczko kokosowe z imbirem, cukrem trzcinowym i szczyptą soli. Ryż jaśminowy zalej zimną wodą i gotuj pod przykryciem ok. 15...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Banany i liczi w mleczku kokosowym
W rondelku często mieszając zagotuj mleczko kokosowe. Dodaj cukier oraz szczyptę soli i gotuj ok. 20 min, tak by mleko lekko zgęstniało. Do gotującego się...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek bavettew sosie pieprzowym
Steki natrzyj solą, pieprzem i 2 łyżkami oleju kokosowego, włóż do miski i odstaw na 30 min (w temperaturze pokojowej). Smaż na patelni grillowej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Antrykot w sosie ostrygowym
Mięso zamarynuj w oleju kokosowym i pieprzu, pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Następnie obsmaż je na patelni grillowej (po ok. 3 min z każdej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina w czerwonym sosie curry
Wołowinę wymieszaj z zawartością 1 saszetki pasty curry i pieprzem. Odstaw na 30 min do zamarynowania. W głębokiej patelni rozgrzej połowę oleju...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jagnięcina w indyjskim sosie curry
Kotlety jagnięce zamarynuj w soli morskiej, pieprzu i oleju kokosowym. Smaż je na patelni grillowej po około 2 min z każdej strony, a następnie wstaw na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona pierś z kaczki z sosem Hoisin
Piersi z kaczki umyj, osusz i delikatnie ponacinaj skórę. Natrzyj je solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni skórą do dołu przez ok. 10...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Udka z kurczaka w sosie tikkamasala
Kurczak TikkaMasala to danie znane na całym świecie. Mimo, że wywodzi się z tradycji kulinarnej Indii, jego autorstwo przypisuje się... Brytyjczykom....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak w zielonym sosie curry z warzywami
Pokrojone piersi z kurczaka wymieszaj z ¼ zielonej pasty curry z dodatkiem pieprzu. Odstaw na 30 min. W głębokiej patelni rozgrzej olej kokosowy i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś grillowany w sosie teriyaki
Teriyaki to popularny w Japonii sposób przyrządzania mięs i ryb - najpierw pokrywa się je specjalną marynatą, a następnie piecze lub smaży. Obecnie...