Crveno Vino

750 ml

Jednym z najwybitniejszych slawońskich i środkowoeuropejskich winiarzy jest Vlado Krauthaker. Jego Crveno Vino, czyli po prostu Czerwone Wino, to szczery i radosny trunek, będący mieszanką szczepów merlot, cabernet sauvignon, syrah i pinot noir. To wino lekkie, niestarzone w beczkach, w nosie i ustach z wyczuwalną nutą czarnych jagód i leśnych owoców, o delikatnie słonym finiszu. Idealne do jasnych mięs i makaronów, szczególnie dobrze pasuje do pierogów w przeróżnych postaciach, dań z kapustą i grzybami. Najlepiej podawać schłodzone o do temperatury 14-16 C.

Serwowanie:

Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 14-16 C.

Crveno Vino

750 ml

CZERWONE WYTRAWNE

Jednym z najwybitniejszych slawońskich i środkowoeuropejskich winiarzy jest Vlado Krauthaker. Jego Crveno Vino, czyli po prostu Czerwone Wino, to szczery i radosny trunek, będący mieszanką szczepów merlot, cabernet sauvignon, syrah i pinot noir. To wino lekkie, niestarzone w beczkach, w nosie i ustach z wyczuwalną nutą czarnych jagód i leśnych owoców, o delikatnie słonym finiszu. Idealne do jasnych mięs i makaronów, szczególnie dobrze pasuje do pierogów w przeróżnych postaciach, dań z kapustą i grzybami. Najlepiej podawać schłodzone o do temperatury 14-16 C.

Robert Makłowicz

Robert Makłowicz to lubiany krytyk kulinarny, dziennikarz i podróżnik. Jako gospodarz popularnych reportaży telewizyjnych przez wiele lat przybliżał nie tylko lokalne specjały, ale też historię i kulturę odwiedzanych miejsc. Znawca regionalnych kuchni, koneser wina, o którym opowiada we własnym, wyjątkowym stylu.