Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Centrum prasowe

    18.12.2014

    Karp w trzech postaciach na Wigilię w Biedronce

    Potrawy z karpia to nieodłączny element świątecznej kuchni polskiej. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, sieć Biedronka, obok dostępnych tradycyjnie w tym czasie karpi w płatach, zaoferuje również karpie patroszone oraz filety. Karpie pojawią się w ofercie sieci 19 grudnia w cenie 7,90 zł/kg karpia patroszonego, 9.90 zł/kg karpia w płatach i 19,90 zł/kg filetu z karpia.

    W trosce o jak najwyższą jakość, świeżość i walory smakowe karpi sprzedawanych w sklepach Biedronka, sieć współpracuje z polskimi dostawcami: Fario, Pirs i Koral. Firmy te spełniają najwyższe standardy higieniczne produkcji, pozostając pod stałym nadzorem służb weterynaryjnych. Karpie sprzedawane w sklepach Biedronka są przechowywane w zbiornikach ze stałym przepływem wody oraz w wysokim natlenieniu, natomiast transport ryb ze stawów do zakładów przebiega między innymi w specjalnych tankowozach, które pozwalają na przewóz żywych ryb. Proces produkcji oraz transportu do sklepów odbywa się z zachowaniem określonych parametrów temperaturowych dla świeżych ryb.

    Świeże karpie, które znajdziemy w sklepach Biedronka, to ryby oczyszczone, porcjowane i zapakowane w hermetyczne opakowania bezpośrednio u producenta. Technologia w atmosferze ochronnej (MAP) zastosowana w opakowaniach karpia w płatach i filetach, pozwala na dłuższe zachowanie świeżości bez stosowania konserwantów. Dotyczy to także karpi patroszonych, pakowanych w technologii próżniowej (VAC). Wysoka jakość oferowanych w Biedronce karpi wynika również ze skrócenia do minimum czasu, jaki mija od połowu do pakowania ryb. Dla klientów ważna jest także wygoda przyrządzania wynikająca z zastosowanych technologii pakowania.

    Biedronka nie prowadzi sprzedaży żywych ryb. Sieć wymaga od swoich dostawców stosowania humanitarnych metod w całym procesie przygotowywania ryb do sprzedaży, jak również spełnienia wymogów dobrostanu ryb w hodowli, zgodnie z przepisami prawa w zakresie ochrony zwierząt.

    Specjalnie dla klientów sieci Biedronka blogerka kulinarna Agata Jędraszczak przygotowała także oryginalne przepisy na karpia smażonego w granacie i karpia z żurawiną, które dostępne są w Inspiracjach Tygodniowych oraz na stronie internetowej www.biedronka.pl.

    Obok karpia, w grudniowej ofercie sieci Biedronka znajdą się także inne gatunki ryb. W ofercie czasowej dostępne są m.in.: Tołpyga świeża filet, Stek z halibuta świeży La Speciale, Dorsz świeży filet ze skórą, Stek z tuńczyka świeży La Speciale, Filet z łososia świeży vac Marinero.

    Niezależnie od okresu świątecznego, w stałej ofercie sieci Biedronka znajdują się: Łosoś świeży filet Marinero, Pstrąg świeży patroszony Marinero, Filet z pstrąga tęczowego-łososiowego, Tilapia świeża filet ze skórą (w wybranych sklepach).

    Więcej informacji o ofercie znajduje się na stronie www.biedronka.pl

    BIURO PRASOWE
    Tel: 0 696 77 22 13, e-mail: media@jmpolska.com

    Jeronimo Martins Polska S.A. jest właścicielem Biedronki - największej sieci detalicznej w Polsce, mającej ponad 2900 sklepów zlokalizowanych w ponad 1100 miejscowościach, która jest obecna na polskim rynku od ponad 20 lat. Filarami strategii firmy są starannie wyselekcjonowane produkty najwyższej jakości, oferowane w codziennie niskich cenach. W 2018 r. Biedronka współpracowała z ponad 1000 polskich dostawców, od których pochodziło 92 proc. produktów w ofercie sieci. Jeronimo Martins Polska S.A., zatrudniając ponad 65 tys. osób, jest największym prywatnym pracodawcą w Polsce i drugą co do wielkości polską firmą. Spółka jest partnerem strategicznym Forum Odpowiedzialnego Biznesu. Od 1995 r. Grupa Jeronimo Martins zainwestowała w Polsce ponad 14 mld zł.

    Powrót do aktualności