Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Troszcząc się o najbliższych dbamy, by w codziennej diecie nie zabrakło pożywnych wędlin i mięsa. A te, które wykorzystujemy do przygotowania domowych posiłków powinny być zawsze świeże i wysokiej jakości. Dlatego to tak ważne, że mięso, wędliny oraz dania gotowe wyprodukowane specjalnie dla Klientów sklepów Biedronka pochodzą od zaufanych dostawców. Ich wieloletnie doświadczenie i renoma są gwarancją, że otrzymują Państwo produkt świeży, o wysokiej jakości.

Chociaż przywykliśmy do kupowania mięsa „na wagę”, warto przekonać się do mięsa sprzedawanego w opakowaniach.
Ma ono wiele zalet:

  • Chroniony przez szczelne opakowanie produkt, w przeciwieństwie do mięsa sprzedawanego u rzeźnika, nie ma bezpośredniego kontaktu z osobami trzecimi.
  • Dzięki informacjom widniejącym na etykiecie możemy poznać nie tylko wagę mięsa, ale także jego datę ważności i producenta.
  • Mięso jest obrobione, pokrojone, a więc wstępnie przygotowane do przyrządzenia.

Wszystkie te zalety łączy wykorzystywana w Biedronce metoda pakowania MAP, vacuum czy też SKIN. Metoda MAP Polega na wypełnieniu hermetycznych opakowań obojętnym gazem, dzięki czemu mięso dłużej zachowuje barwę, smak i świeżość.
Uwaga – po otwarciu opakowania należy odczekać kilka chwil, aż ulotni się wypełniająca je „atmosfera ochronna”. Metody vacuum i SKIN polegają na wytworzeniu próżni w opakowaniu i zabezpieczeniu produktu przed czynnikami zewnętrznymi.