• Zobacz
    produkty

  • Zobacz
    przepisy

  • Zdobądź wyjątkową
    książkę kucharską

Zdobądź wyjątkową książkę
kucharską!

  • Zrób jednorazowe zakupy produktów prezentowanych w folderze „Biedronka smakuje domem” z kartą Moja Biedronka za minimalną kwotę 49 zł od 12.10 do 25.10, a książkę „KUCHNIA POLSKA. Pysznie i zdrowiej” kupisz już w listopadzie za jedyne 4,99 zł.

Zobacz produkty w ofercie!

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Zrazy z sosem kurkowym ( 4 porcje )

Składniki:

  • 4 szt - stek minutowy z udźca wołowego Kraina Mięs
  • 2 szt - szczypta pieprzu
  • 2 szt - szczypta soli
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżka tymianku
  • 4 szt - ogórki kiszone
  • 4 szt - cebula
  • 1 l - bulion Culineo
  • 300 g - kurki mrożone Mroźna Kraina
  • 1 kg - ziemniaki bryza
  • 400 ml - jogurt typu greckiego Tolonis
  • 4 łyżki - musztarda francuska Madero
  • pół łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia

  1. Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą i pieprzem.
  2. Oberwij listki natki pietruszki i posiekaj.
  3. Każdy kawałek mięsa posyp ziołami.
  4. Na każdym kawałku połóż ogórka i zwiń. Mięso zepnij 2 wykałaczkami, przebijając zraza na wylot pod kątem w przeciwnych sobie kierunkach
  5. Cebule pokrój w piórka.
  6. Zrazy ułóż w garnku, dodaj cebulę i bulion. Duś pod przykryciem przez 1,5 godz. Na bardzo małym ogniu.
  7. Ziemniaki dobrze wyszoruj. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
  8. 20 minut przed końcem duszenia, do zrazów dodaj kurki. Duś dalej już bez pokrywki.
  9. Odcedź ziemianki, dodaj do nich jogurt, musztardę i sól. Rozgnieć je na puree.
  10. Gotowe zrazy podawaj z puree. Najlepsze są od razu po przygotowaniu.

Czas przygotowania: 2 godz. 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Wątróbka z gruszkami ( 4 porcje )

Składniki:

  • 900 g - świeża wątroba z kurczaka Kraina Mięs
  • 2 szt - gruszka lukasówka
  • 2 szt - pęczki natki pietruszki
  • 4 łyżki - mąka Złote Pola
  • 2 łyżki - masło klarowane Mleczna Dolina
  • pół łyżeczki soli
  • 2 szt - szczypta pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • po 2 łyżeczki tymianku i majeranku

Sposób przyrządzenia

  1. Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
  2. Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj.
  3. Kawałki wątróbki obtocz w mące.
  4. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej 1 łyżkę klarowanego masła.
  5. Kawałki wątróbki kładź delikatnie na patelni, zmniejsz ogień i smaż po minucie z każdej strony.
  6. Wątróbkę zdejmij z patelni i połóż na papierowym ręczniku. Posyp solą.
  7. Na tej samej patelni rozpuść resztę masła, dodaj gruszki i smaż je przez 1 minutę, co jakiś czas mieszając. W trakcie dodaj pieprz, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, posiekaną pietruszkę, tymianek i majeranek.
  8. Wątróbki przełóż na talerz, ułóż na nich smażone gruszki. Podawaj gorące.

Czas przygotowania: 25 min 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sum zapiekany w śmietanie z ćwikłą - przepis na pyszny obiad

Składniki:

  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek cebuli dymki
  • 4 łyżki - ćwikła z chrzanem Nasza Spiżarnia
  • 4 łyżki - śmietana
  • 4 łyżki - jogurt typu greckiego Tolonis
  • 3 szt - szczypty soli
  • 3 szt - szczypty pieprzu
  • 800 g - filety z suma Marinero

Sposób przyrządzenia

  1. Posiekaj dymkę i natkę pietruszki. Wymieszaj z ćwikłą, śmietaną, jogurtem, solą i pieprzem.
  2. Potnij papier do pieczenia na kawałki długości ok. 30 cm. Filety podziel na 4 części.
  3. Na każdym kawałku papieru połóż kawałek suma. Nałóż na niego łyżkę sosu.
  4. Filety zawiń w papier. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  5. Podawaj otwierając lekko papiloty.

Czas przygotowania: 45 min 

Uwielbiasz ryby, ale nieco przejadły Ci się już „klasyczne” ryby morskie, takie jak makrela, dorsz czy mintaj? Nawet przeplatanie ich z potrawami z ryb rzecznych i jeziornych, jak karp bądź pstrąg, nie wprowadza do Twojego jadłospisu wystarczająco satysfakcjonującego urozmaicenia? Jeśli masz ochotę na prawdziwą rybną rewolucję na talerzu, chcesz czegoś więcej niż standardowego fileta w panierce, serwowanego z frytkami i sałatką, koniecznie sięgnij po fantastyczny przepis na suma zapiekanego w śmietanie z ćwikłą! Jak przygotować te pyszności?

Pomimo tego, że danie to prezentuje się naprawdę okazale (a jeszcze lepiej smakuje!), tak naprawdę jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Śmiało możesz je podać zarówno w ramach rodzinnego obiadu, romantycznej kolacji na ciepło, jak również podczas wykwintnego przyjęcia, na którym z pewnością zbierzesz same pochwały.

Zacznij od przygotowania farszu do ryby. Pokrój drobno świeżą natkę pietruszki oraz pęczek cebulki dymki, a następnie wymieszaj je z jogurtem greckim, śmietaną i ćwikłą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Każdy z filetów z suma podziel na cztery części. Przygotuj papier do pieczenia – potnij go na niezbyt szerokie kawałki o długości do 30 cm. Na każdym pasku papieru wyłóż plaster ryby, posmaruj go wcześniej zrobionym farszem i zawiń. Tak przygotowane ryby włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C, piecz przez 20 minut i… Smacznego!

 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sałatka z pomidorów z pieczonym śledziem (4 porcje)

Składniki:

  • 500 g - śledzie Marinero
  • cytryna
  • pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka tymianku
  • 1 kg - pomidory
  • 2 szt - czerwone cebula
  • 40 ml - olej rzepakowy Wyborny

Sposób przyrządzenia

  1. Papier do pieczenia podziel na kawałki 20x20 cm. Na każdym połóż po jednej rybie.
  2. Cytrynę sparz.
  3. Zetrzyj na śledzie skórkę z cytryny, posyp je solą, pieprzem, posyp tymiankiem i zawiń każdego w papier jak gołąbka.
  4. Piecz 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
  5. Otwórz każde zawiniątko, oddziel mięso śledzi od ości i usuń kręgosłup.
  6. Pomidory pokrój w kostkę, cebule w piórka. Wyciśnij sok z cytryny.
  7. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, całość polej olejem i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Podawaj od razu.

Czas przygotowania: 30min 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Policzki wołowe na pieczonych jabłkach i burakach z ziołami

Składniki:

  • 2 szt - burak
  • łyżeczka masła
  • łyżka miodu spadziowego z Bieszczad
  • sól morska Culineo
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 opakowania - policzki wołowe w stylu polskim Wolno Gotowane
  • 4 szt - jabłka
  • 3 ząbki - czosnek
  • 3 gałązki - rozmaryn

Sposób przyrządzenia

  1. Buraki obierz i przekrój na osiem części. Posmaruj je masłem, polej miodem, posyp solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Buraki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po 10-minutach dołóż do nich policzki w ponacinanych foliowych woreczkach.
  3. Jabłka pokrój na ćwiartki.
  4. Czosnek obierz i posiekaj, igiełki rozmarynu oddziel od łodyg.
  5. Na 10 minut przed końcem pieczenia, do policzków dodaj jabłka, czosnek i rozmaryn.
  6. Na talerzu układaj pieczone buraki i jabłka, a na nich porcje mięsa

Czas przygotowania: 45 min 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Perliczka nadziewana warzywami i śliwkami ( 4 porcje)

Składniki:

  • 200 g - suszone śliwek Bakallino
  • 2 szt - czerwona cebula
  • perliczka
  • 6 ząbków - czosnek
  • łyżka tymianku
  • 50 g - miód spadziowy z Bieszczad
  • 50 g - olej rzepakowy tłoczony na zimno Wielkopolski
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 2 szt - marchew
  • 2 szt - pietruszka
  • pół selera

Sposób przyrządzenia

  1. Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw.
  2. Cebulę obierz i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj z odsączonymi śliwkami.
  3. Mieszaniną nadziej perliczkę.
  4. Obierz czosnek, włóż go wraz z tymiankiem do Hoffen Chef Express, dodaj miód, olej i 100 ml wody oraz sól i pieprz. Miksuj przez 1 minutę na prędkości 10.
  5. Obierz warzywa i umieść na dnie naczynia żaroodpornego.
  6. Do perliczki wlej połowę sosu. Ułóż ją na warzywach.
  7. Perliczkę w odkrytym naczyniu wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Polej połową pozostałego sosu.
  8. Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 130°C. Piecz przez 1 godz. 20 minut pod przykryciem.
  9. 10 minut przed końcem pieczenia polej perliczkę resztą sosu. Podawaj gorącą.

Czas przygotowania: 2 godz. 

 

Poszukujesz ciekawych, niecodziennych przepisów na pyszne, soczyste i jednocześnie zdrowe mięso? Nie masz ochoty na kolejne, nawet najbardziej wymyślne danie z kurczaka czy wieprzowiny, bo pragniesz odkrywać nowe smaki? Nic prostszego – sięgnij po przepis na wyśmienitą perliczkę nadziewaną warzywami i śliwkami! Potrawa ta wspaniale smakuje i jednocześnie prezentuje się niezwykle okazale, dlatego śmiało możesz ją serwować nie tylko w czasie rodzinnego obiadu, ale także podczas ważnych przyjęć. Jak ją przyrządzić?

Najważniejszym składnikiem jest oczywiście perliczka. Obecnie bez większych trudności nabędziesz ją w sklepie. Zalej wrzątkiem śliwki i odstaw je. W tym czasie obierz cebulę i pokrój w grubą kostkę. Odsącz śliwki, wymieszaj z cebulą i nadziej tak przygotowanym farszem perliczkę. Następnie obierz czosnek i wrzuć go do robota kuchennego razem z miodem, olejem, tymiankiem, solą, pieprzem i odrobiną wody. Całość zmiksuj. Połowę powstałego w ten sposób sosu wlej do perliczki.

Umyj, obierz i pokrój marchew, pietruszkę oraz seler. Wyłóż warzywami dno naczynia żaroodpornego, umieść na nich perliczkę, polej połową pozostałego sosu i włóż od piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po około 20 minutach zmniejsz temperaturę do 130 st. C i piecz danie przez około 1,5 godziny. Na chwilę przed końcem pieczenia wylej na perliczkę resztę sosu. Smacznego!

 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Łopatka jagnięca pieczona z ziołami (4 porcje)

Składniki:

  • łopatka jagnięca w marynacie rozmarynowo-czosnkowej Prosto do Piekarnika
  • 1 kg - ziemniaki
  • 2 szt - pęczki natki pietruszki
  • 200 g - bryndza sądecka OSM Nowy Sącz
  • 200 g - jogurt typu greckiego Tolonis

Sposób przyrządzenia

  1. Łopatkę połóż na folii aluminiowej. Piecz zgodnie z informacją podaną na opakowaniu.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości (bez soli!).
  3. Ziemniaki odcedź i rozgnieć na puree.
  4. Posiekaj natkę pietruszki.
  5. Rozkrusz bryndzę i wraz z jogurtem wymieszaj z ziemniakami. Posyp natką.

Czas przygotowania: 2godz. 45 min 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kaczka z jabłkami z czerwoną kapustą (4 porcje)

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 4 ząbki - czosnek
  • cytryna
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżeczka soli
  • kaczka z jabłkami Prosto do Piekarnika
  • 200 g - kasza gryczana Plony Natury
  • 100 g - suszone śliwki Bakallino
  • pęczek natki pietruszki

Sposób przyrządzenia

  1. Poszatkuj czerwoną kapustę, posiekaj czosnek, cytrynę pokrój w plastry.
  2. Kapustę i czosnek włóż do brytfanny, zalej 500 ml wody, następnie dodaj przyprawy.
  3. Na kapuście ułóż plastry cytryny i kaczkę.
  4. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180°C.
  5. Zagotuj 1 l wody i wsyp do niej kaszę, dodaj śliwki i 1 łyżeczkę soli.
  6. Gdy kasza się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum. Gotuj 10-15 minut.
  7. Posiekaj natkę pietruszki. Kaszę odcedź i wymieszaj z pietruszką.
  8. Upieczoną kaczkę podziel na kawałki. Serwuj z kaszą i kapustą.

Czas przygotowania 1 godz. 30 min 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jeleń duszony w soku jabłkowym (4 porcje)

Składniki:

  • 50 g - masło klarowane Mleczna Dolina
  • 300 g - mięso na gulasz z jelenia
  • 5 szt - marchew
  • 6 szt - mała cebula
  • seler
  • 4 szt - pietruszka
  • 4 szt - pietruszka
  • 500 ml - sok z jabłek Riviva
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • łyżka ziarena ziela angielskiego
  • 3 gałązki - rozmaryn

Sposób przyrządzenia

  1. Na dużej patelni rozgrzej 2/3 masła. Dodaj mięso i smaż je, aż będzie rumiane z każdej strony.
  2. Warzywa pokrój na kawałki odpowiadające wielkością kawałkom mięsa.
  3. Mięso zdejmij z patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  4. Mięso i warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej sokiem z jabłek, dodaj przyprawy.
  5. Piecz pod przykryciem przez 3,5 godziny w temperaturze 160°C.

Czas przygotowania: 4 godz. 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Gulasz z dzika z borowikami (4 porcje)

Składniki:

  • 300 g - mięso na gulasz z dzika
  • 300 g - mrożone całe borowiki Mroźna Kraina
  • 4 szt - cebula
  • 4 ząbki - czosnek
  • 2 l - bulion Culineo (lub woda)
  • łyżka ziaren pieprzu
  • łyżka miodu spadziowego z Bieszczad
  • łyżeczka soli
  • gruszka
  • łyżka masła
  • łyżka tymianku

Sposób przyrządzenia

  1. Mięso i borowiki umieść w garnku, przykryj pokrywką i gotuj, aż grzyby się rozmrożą.
  2. Cebulę pokrój w dużą kostkę, czosnek w cienkie plasterki, dodaj do mięsa.
  3. Zalej wszystko bulionem lub wodą, dodaj miód, sól i pieprz.
  4. Zmniejsz ogień do minimum, gotuj przez 2 godziny.
  5. Gruszkę pokrój w plastry i zrumień na maśle. Dodaj tymianek.
  6. Gruszkę z tymiankiem dodaj do gulaszu.

Czas przygotowania: 2h 30 min 

Uwielbiasz ryby, ale nieco przejadły Ci się już „klasyczne” ryby morskie, takie jak makrela, dorsz czy mintaj? Nawet przeplatanie ich z potrawami z ryb rzecznych i jeziornych, jak karp bądź pstrąg, nie wprowadza do Twojego jadłospisu wystarczająco satysfakcjonującego urozmaicenia? Jeśli masz ochotę na prawdziwą rybną rewolucję na talerzu, chcesz czegoś więcej niż standardowego fileta w panierce, serwowanego z frytkami i sałatką, koniecznie sięgnij po fantastyczny przepis na suma zapiekanego w śmietanie z ćwikłą! Jak przygotować te pyszności?

Pomimo tego, że danie to prezentuje się naprawdę okazale (a jeszcze lepiej smakuje!), tak naprawdę jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Śmiało możesz je podać zarówno w ramach rodzinnego obiadu, romantycznej kolacji na ciepło, jak również podczas wykwintnego przyjęcia, na którym z pewnością zbierzesz same pochwały.

Zacznij od przygotowania farszu do ryby. Pokrój drobno świeżą natkę pietruszki oraz pęczek cebulki dymki, a następnie wymieszaj je z jogurtem greckim, śmietaną i ćwikłą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Każdy z filetów z suma podziel na cztery części. Przygotuj papier do pieczenia – potnij go na niezbyt szerokie kawałki o długości do 30 cm. Na każdym pasku papieru wyłóż plaster ryby, posmaruj go wcześniej zrobionym farszem i zawiń. Tak przygotowane ryby włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C, piecz przez 20 minut i… Smacznego!

 

Meta title: Sum zapiekany w śmietanie z ćwikłą - przepis na pyszny obiad | Biedronka

Meta description: Dania z ryby nie muszą być zawsze takie same! Czego warto spróbować, aby odkryć nowe i pyszne smaki? Suma! Zobacz jak go przyrządzić!

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Golonka w miodzie z kaszą bulgur (4 porcje)

Składniki:

  • 4 opakowania - golonka wieprzowa Wolno Gotowane
  • 4 łyżki - miod spadziowy z Bieszczad
  • 3 ząbki - czosnek
  • 200 g - kasza bulgur Plony Natury
  • 300 ml - bulion Culineo
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki - chrzan
  • 6 łyżek - ćwikły z chrzanem Nasza Spiżarnia
  • żurawina Nasza Spiżarnia

Sposób przyrządzenia

  1. Golonki upiecz zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
  2. Do Hoffen Chef Express wlej miód i 100 ml wody. Dodaj czosnek i miksuj przez minutę na prędkości 10.
  3. Upieczoną golonkę wyjmij z folii, polej sosem i włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut.
  4. Kaszę wypłucz na sitku pod bieżącą wodą. Zalej bulionem i przykryj. Po 20 minutach będzie gotowa.
  5. Posiekaj natkę pietruszki.
  6. Wymieszaj w misce bulgur, natkę pietruszki, chrzan i ćwikłę. Na tej mieszance serwuj gorącą golonkę. Podawaj z żurawiną

Czas przygotowania: 40 min  

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Flaki z pomidorami i serem Kaszëbsczi (4 porcje)

Składniki:

  • 2 l - bulion Culineo (albo woda)
  • 2 kg - pomidory
  • 3 szt - cebula
  • 4 ząbki - czosnek
  • 500 g - czerwona papryka
  • papryczka chilli
  • łyżka masła
  • 500 g - flaki wołowe gotowane, krojone Kraina Mięs
  • 80 g - ser Kaszëbsczi Dzewùs
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżka majeranku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

  1.  Zagotuj 2 litry bulionu.
  2.  Pomidory natnij na czubku na krzyż i polej wrzątkiem. Po minucie przelej je zimną wodą i obierz ze skórki.
  3.  Cebule i czosnek posiekaj, paprykę i pomidory pokrój w kostkę.
  4.  Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę aż będzie rumiana.
  5.  Dodaj paprykę, papryczkę chilli i smaż 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełóż do garnka.
  6.  Dodaj pomidory, czosnek i flaki. Zalej bulionem lub wodą i gotuj 40 minut.
  7.  Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekaj.
  8.  Flaki dopraw do smaku solą i pieprzem, serwuj z natką pietruszki, majerankiem oraz startym serem.

Czas przygotowania: 1h 15 min 

Nasze produkty:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Biała kiełbasa pieczona z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 500 g - kapusta kiszona Swojska Chata
  • łyżka majeranku
  • 4 łyżki - musztarda francuska Madero
  • 100 ml - bulion Culineo (lub woda)
  • pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • łyżeczka kminku
  • 500 g - kiełbasa biała surowa Kraina Mięs
  • 3 szt - cebula
  • 100 g - pestki dyni BakaD’Or

Sposób przyrządzenia

  1. Kapustę kiszoną posiekaj i umieść w naczyniu żaroodpornym (jeśli jest za słona, wypłucz ją pod bieżącą wodą).
  2. Musztardę wymieszaj z bulionem (lub wodą), pieprzem, kminkiem i majerankiem.
  3. Kiełbasę pokrój na grube plastry i wymieszaj z kapustą w żaroodpornym naczyniu. Zalej sosem.
  4. Cebule pokrój w piórka, posyp nimi kapustę z kiełbasą.
  5. Wszystko posyp pestkami dyni i wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Jeśli masz ochotę na swojskie danie, ale nie przychodzi Ci do głowy żaden ciekawy przepis, koniecznie przyrządź białą kiełbasę z kiszoną kapustą. To bardzo klasyczne i wprost idealne połącznie. Niesamowity, wyrazisty smak potrawy jest nie do podrobienia! Jak przygotować rzeczoną kiełbasę z kapustą?

Zacznij od posiekania pół kilograma kiszonej kapusty i umieszczenia jej w naczyniu żaroodpornym. Następnie przygotuj sos na bazie bulionu, musztardy francuskiej i przypraw takich jak kminek, majeranek oraz pieprz. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą aż do połączenia. Przyprawy te nie tylko nadadzą cudownego aromatu potrawie, ale jednocześnie ułatwią trawienie i zapobiegną bólom brzucha oraz wzdęciom.

Pokrój białą kiełbasę w plastry (powinny być grube) i wymieszaj z kapustą. Całość zalej wcześniej przyrządzonym sosem. Wierzch potrawy posyp pokrojoną w piórka cebulą oraz pestkami dyni. Tak przygotowane danie zapiekaj w piekarniku, w 180 st. C, przez 25 minut. Białą kiełbasę pieczoną z kiszoną kapustą możesz podawać samodzielnie lub na przykład z dodatkiem świeżego pieczywa. Sprawdzi się ona wspaniale zarówno jako danie obiadowe, jak i jako kolacja na ciepło w chłodne i ponure wieczory. Smacznego!

Nasze produkty: