• Zobacz
    produkty

  • Zobacz
    przepisy

  • Zdobądź wyjątkową
    książkę kucharską

Zdobądź wyjątkową książkę
kucharską!

  • Zrób jednorazowe zakupy produktów prezentowanych w folderze „Biedronka smakuje domem” z kartą Moja Biedronka za minimalną kwotę 49 zł od 12.10 do 25.10, a książkę „KUCHNIA POLSKA. Pysznie i zdrowiej” kupisz już w listopadzie za jedyne 4,99 zł.

Zobacz produkty w ofercie!

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Żeberka wieprzowe trójkąt Kraina Mięs

Nasze wieprzowe żeberka zawierają dużą ilość mięsa, dlatego świetnie nadają się do duszenia. Będą pyszne po zamarynowaniu w czosnku z dodatkiem aromatycznych przypraw.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Wątróbka cielęca

Delikatna struktura i wyrafinowany smak sprawiają, że cielęca wątróbka to prawdziwy rarytas. Najlepiej krótko obsmażyć ją z każdej strony, by w środku pozostała soczysta i miękka.
2 79 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Rozbratel wołowy bez kości Kraina Mięs

Mięso to pochodzi z części grzbietowej tuszy wołowej. Jest soczyste i ciemnoczerwone, delikatnie przerośnięte tłuszczem. Znakomicie nadaje się do pieczenia i duszenia. Jest też idealne do mielenia na pulpety lub burgery.
19 90 /kg
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Prawdziwy Kurczak z wolnego wybiegu*

  • chów bez antybiotyków 
  • karmiony paszą bez GMO
  • 100% pasza roślinna
  • 100% polskie pochodzenie
  • dostęp do wybiegu i naturalnego światła

*Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 543/2008 z dn. 16.06.2008 r.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kaczka świeża Kraina Mięs

Kaczka to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Najlepiej przyrządzić ją w tradycyjny sposób – z dodatkiem majeranku i jabłek lub gruszek. Przypieczona na złoty kolor zdobędzie uznanie wszystkich smakoszy.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Świeży królik z podrobami Kraina Mięs

Mięso królicze jest białe, soczyste i delikatne w smaku. Przyrządza się z niego wykwintne pasztety i potrawy duszone.
16 99 /kg -20% 21.49 old-price
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Świeży schab bez kości Kraina Mięs, 5 kotletów, 360 g

Jeden z najpopularniejszych elementów mięsa wieprzowego, ceniony ze względu na swoje walory smakowe i uniwersalność. Przygotowane z niego kotlety to obowiązkowa pozycja w menu w każdym domu.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Nogi kaczki z sosem żurawinowym Wolno Gotowane, 500 g

Dzięki powolnemu, 7-godzinnemu procesowi parzenia mięso zachowało intensywny smak oraz aromat podkreślony dodatkiem wyjątkowych przypraw. Wystarczy 30 min w piekarniku i już można rozsmakować się w pysznym daniu, zatopionym w delikatnym sosie.
16 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Mięso na gulasz z dzika, 300 g

Mięso z łopatki i karku dzika pokrojone w dużą kostkę. Przygotowany z niego gulasz będzie miał niezwykle intensywny smak.

16 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Mięso na gulasz z jelenia, 300 g

Ręcznie pokrojone w dużą kostkę mięso z łopatki i karku jelenia. Wspaniałe na gulasz lub szaszłyki, a także jako dodatek do bigosu. Aby wydobyć z niego pełnię smaku, mięso najlepiej wcześniej zamarynować.

16 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Łopatka jagnięca w marynacie rozmarynowo-czosnkowej Prosto do Piekarnika

Łopatka jagnięca z dodatkiem przypraw i ziół pozwalających wydobyć smak i aromat mięsa. Idealny materiał na soczystą i smakowitą pieczeń.

4 49 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Flaki wołowe gotowane krojone Kraina Mięs, 500 g

Sekretem dań z flaków jest wysokiej jakości odpowiednio przygotowany surowiec. Takim produktem są pokrojone w paski i wstępnie ugotowane flaki wołowe.
6 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Policzki wołowe w stylu polskim Wolno Gotowane

Wolno gotowane policzki wołowe to ekskluzywne danie dla wytrawnych smakoszy. Niezwykle miękkie, kruche i soczyste mięso zachwyca swoim smakiem. Danie o doskonałych walorach kulinarnych, do przygotowania na wiele sposobów.
2 79 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kaczka z jabłkami Prosto do Piekarnika

Idealnie doprawiona kaczka Pekin nadziewana polskimi jabłkami jest gotowa do przyrządzenia. Aby cieszyć się smakiem soczystego mięsa, trzeba tylko przełożyć ją do brytfanki i upiec według podanych na opakowaniu wskazówek.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Świeża wątroba z kurczaka Kraina Mięs, 450 g

Wątróbka zajmuje szczególne miejsce w polskiej kuchni. Dobrze przyrządzona jest delikatna w smaku i miękka. Świetnie smakuje w połączeniu ze smażoną cebulką i duszonymi jabłkami lub gruszkami.
2 79 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Steki minutowe z udźca wołowego Kraina Mięs

Cienkie plastry soczystej wołowiny to dobry pomysł na szybki posiłek. Wystarczy podsmażyć je przez kilka chwil na rozgrzanej patelni. Doskonałe także na rolady i bitki.
2 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Golonka wieprzowa Wolno Gotowane

Spróbuj wolno gotowanej golonki. Mięso zamarynowano, a następnie umieszczono w próżniowym opakowaniu i parzono przez 5 i pół godziny w temperaturze około 85°C. Dzięki takiemu procesowi przygotowania golonka jest krucha i soczysta.
1 79 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Perliczka świeża

Perliczka ma jasne, ciekawe w smaku mięso, przypominające nieco mięso dzikiego ptactwa. Podczas pieczenia może wysychać, dlatego warto wcześniej obłożyć ją plasterkami boczku lub słoniny czy polać sosem.
1 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Roladki z pieczarkami, 450 g

Soczyste mięso z nogi kurczaka, chrupiąca panierka i kawałki pieczarek. Doskonały pomysł na szybki obiad dla wielbicieli tradycyjnych smaków.
9 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa Podwawelska z szynki Maestro Henryk Kania, 520 g

Ceniona przez smakoszy kiełbasa, idealna zarówno do podawania z wody, jak i z grilla. Z musztardą i pieczywem jest absolutnie pyszna.
7 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Szynka konserwowa Henryk Kania, 600 g

Popularna i lubiana w każdym domu szynka. Doskonała do kanapek, sałatek i wielu innych dań.
8 79 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa polska surowa Maestro Henryk Kania, 360 g

6 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kabanosy Kraina Wędlin, 200 g

drobiowo-wieprzowe, z szynki
6 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa biała Kraina Wędlin

Cena regularna: 12,90 zł/kg (1,29 zł/100 g) Cena przy zakupie 2 opak.: 9,90 zł/kg (0,99 zł/100 g)
9 90 /kg Kup 2 i zapłać mniej cena za kg przy zakupie 2 opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Metka cebulowa Sokołów, 170 g

Metka z surowego mięsa wieprzowego, o lekko smarownej konsystencji. Charakterystyczny smak i zapach nadają jej użyte przyprawy, takie jak pieprz i cebula.
2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa lisiecka

Produkowana ze starannie wyselekcjonowanych kawałków szynki oraz schabu. Specjalna technika wędzenia nadaje jej lśniącą, ciemnobrązową barwę. Produkt posiada znak Chronione Oznaczenie Geograficzne.
2 89 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa biała surowa Kraina Mięs, 500 g

Aromatyczna kiełbasa z wyraźną nutą czosnku oraz majeranku, bez dodatku substancji konserwujących. Znakomicie nadaje się przede wszystkim do spożycia na gorąco z dodatkiem świeżo startego chrzanu.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Smalec Kraina Wędlin, 160 g

z jabłkiem, z ogórkiem Dzięki starannie opracowanej recepturze i pieczołowicie dobranym składnikom, otrzymaliśmy znakomity smalec o wybornym smaku. Uzupełnia go dodatek słodkich jabłek lub kwaśnych ogórków.
2 49 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Pstrąg patroszony wędzony na gorąco Marinero

Proces wędzenia na gorąco w dymie bukowym podkreślił naturalne walory smakowe mięsa z pstrąga. Stało się ono miękkie i aromatyczne, jednocześnie nabierając charakterystycznego smaku i koloru.
2 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Morszczuk wędzony na gorąco Marinero

Morszczuk argentyński to ryba występująca w północno- zachodniej części Oceanu Atlantyckiego. Proces wędzenia na gorąco dymem z drzew liściastych uwydatnił szczególne walory smakowe tej ryby, nadając jej skórze złocistą barwę.
2 69 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Filet z tołpygi Marinero

Tołpyga jest dalekim kuzynem karpia. Ta słodkowodna, roślinożerna ryba ma smaczne i delikatne mięso. Bogate w kwasy tłuszczowe omega-3.
2 49 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Koreczki śledziowe po kaszubsku, 200 g Rarytas śledziowy, 200 g

Zwinięte, delikatnie marynowane śledzie bałtyckie z zasmażaną cebulką i sosem pomidorowym lub cebulą, kukurydzą i pieczarkami. Wspaniała regionalna przekąska.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śledź Mirko, 350 g

z suszoną żurawiną, po polsku Starannie wybrane i ręcznie pokrojone kawałki marynowanych filetów śledziowych z dodatkiem cebuli, oleju, żurawiny i mieszanki ziół. Produkt bez konserwantów.
7 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Filety z dorsza bałtyckiego Złota Rybka, 900 g

Dorsz bałtycki, poławiany w wodach Bałtyku, charakteryzuje się delikatnym i białym mięsem. Z tej lubianej przez Polaków ryby można przygotować wiele smacznych potraw.
25 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Filety śledziowe krojone w sosie śmietanowym Lisner, 500 g

z grzybami, z buraczkami Filety śledziowe w aksamitnie kremowym śmietanowym sosie z dodatkiem grzybów i smażonej cebuli lub buraków i jajek ucieszą podniebienie każdego miłośnika potraw rybnych. To doskonała propozycja na obiad lub kolację.
7 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śledź świeży tusza Marinero

Śledź bałtycki to jedna z najpopularniejszych w Polsce ryb. Wypatroszone tuszki można przyrządzić na wiele sposobów.
1 49 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Filet z suma bez skóry Marinero

Mięso hodowanego w Polsce suma afrykańskiego świetnie nadaje się do smażenia oraz pieczenia. Można doprawić je ziołami, mając na uwadze, by ich aromat nie przyćmił delikatnego smaku ryby.
3 49 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Bryndza sądecka OSM Nowy Sącz, 120 g

Kompozycja mleka owczego i krowiego, oparta na doświadczeniu i długoletniej tradycji. Mleko wykorzystywane do produkcji sera pozyskiwane jest od zwierząt wypasanych na bogatych w roślinność, czystych ekologicznie górskich pastwiskach.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ser dojrzewający Kaszëbsczi Dzewùs

Kaszëbsczi Dzew?s to dosłownie kaszubska dziewczynka. Ten podpuszczkowy ser typu sałatkowego produkowany jest z kaszubskiego mleka według regionalnej receptury. Ma miękki miąższ i lekko słoną skórkę.

3 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Wielkopolski ser smażony Czarnków, 200 g

klasyczny, z kminkiem Wielkopolski ser produkowany z twarogu z dodatkiem masła i soli, według starych sprawdzonych receptur. Ma jednolitą konsystencję i intensywny zapach. Jako produkt regionalny posiada znak Chronione Oznaczenie Geograficzne.
3 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jogurt FruVita, 150 g

z jabłkiem i rabarbarem, z agrestem Doskonała mleczna przekąska z dodatkiem typowo polskich owoców.
0 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Serek waniliowy Rolmlecz, 4x150 g

Głównym składnikiem serka jest doskonałe polskie mleko. Od ponad 40 lat produkowany jest on w oparciu o oryginalną technologię i naturalne składniki, bez konserwantów i sztucznych dodatków.
4 99 /4-pak
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ser rolada Ustrzycka w plastrach Światowid z Gór, 300 g

Twardy ser wędzony przy użyciu drewna olchowego. Smakuje wyśmienicie podany z winogronami, oliwkami lub odrobiną konfitury z żurawiny.
5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Serek zakopiański Światowid z Gór, 500 g

Produkowany w Zakopanem serek z mleka krowiego swój nietuzinkowy smak zawdzięcza pochodzeniu oraz procesowi wędzenia przy użyciu drewna drzew liściastych. Jego jasnobrązową skórkę zdobią wypukłe wzory.
14 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra czeladzkie Polmlek, 200 g

*Produkt dostępny w wybranych sklepach

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra Kościan, 250 g

*Produkt dostępny w wybranych sklepach

7 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra Koło, 200 g

*Produkt dostępny w wybranych sklepach

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra łowickie, 200 g

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra Krasnystaw, 200 g

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra Warmia Polmlek, 200 g

*Produkt dostępny w wybranych sklepach

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Masło ekstra Piątnica, 200 g

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ser twarogowy półtłusty Krasnystaw, 250 g

2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Twaróg półtłusty Jana, 250 g

2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Twaróg półtłusty Łowicki, 200 g

2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ser twarogowy półtłusty Jogo, 250 g

2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Twaróg półtłusty krajanka Kesem, 250 g

2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śmietana extra 12% Kesem, 200 g

1 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śmietana 12% Hej!, 200 g

1 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śmietana 12% Jogo, 200 g

1 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śmietana 12% Jana, 200 g

1 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śmietana 12% Łowicz, 200 g

1 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Makaron jajeczny Szlachecki, 400 g

z bazylią, z oregano Makarony produkowane z doskonałej jakości mąk z pszenicy durum z dodatkiem odpowiednio sproszkowanych naturalnych przypraw, wody oraz 2 jaj na kilogram mąki. Są znakomitym dodatkiem do potraw smażonych oraz wszelkich sosów.
3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Makaron kluski lane Szlachecki, 400 g

4-jajeczny makaron wyprodukowany z doskonałej semoliny z pszenicy durum. Ma nieregularny kształt i chropowatą powierzchnię, przez co przypomina domowej roboty makaron.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Makaron jajeczny Szlachecki, 400 g

z burakiem, z marchewką Makarony z dodatkiem soku z buraka lub marchewki zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów. Wytwarzane są tradycyjną metodą walcowania, która w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami gwarantuje ich wysoką jakość.
3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Makaron świdry Pełne Ziarno Lubella, 400 g

z orkiszem, z żytem W makaronie Lubella Pełne Ziarno jest wszystko, co najlepsze z natury. To właśnie w łusce znajduje się najwięcej naturalnego dobra: witamin i minerałów. Specjalny proces mielenia ziarna pszenicy pozwolił je zachować.
2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Makaron pióra Lubella, 400 g

Makaron pióra Lubella jest odpowiednio twardy i doskonale sprężysty, nie skleja się i zachowuje złocisty kolor. Znakomity z sosem pomidorowym.
2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Makaron świdry Lubella, 400 g

Świdry Lubella świetnie smakują z sosem grzybowym lub jako dodatek do pomidorowej. Makaron ten wyprodukowano z wysokiej jakości pszenicy, przetworzonej w specjalnym procesie mielenia i suszenia.
2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Natural Mix Plony Natury, 4x100 g

kasza jęczmienna pęczak z makaronem vermicelli i suszonym zielonym groszkiem, kasza gryczana z kaszą bulgur, soczewicą czerwoną, suszonymi pomidorami i pestkami dyni Wyjątkowe połączenie kasz i suszonych warzyw. Z mieszanki w 15 min można przygotować pełnowartościowy posiłek o oryginalnym smaku.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kasza jęczmienna pęczak Plony Natury, 4x100 g

Pęczak to nic innego jak całe ziarno jęczmienia, jedynie pozbawione łuski. Dodatek charakterystyczny dla polskiej kuchni.
1 29 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kartacze z mięsem Pyszne Danie, 500 g

Tradycyjne danie kuchni podlaskiej, teraz dostępne dla każdego miłośnika dań regionalnych. Wyśmienity farsz mięsny z dodatkiem wołowiny oraz ciasto ziemniaczane zadowolą najbardziej wybrednych. Charakter potrawy podkreśli okrasa ze skwarek z wędzonego boczku lub słoniny oraz cebulki.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Knedle ze śliwkami Pyszne Danie, 500 g

Knedle z prawdziwą polską śliwką to idealny obiad na słodko, który przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi polskich owoców. Wyrazisty farsz oraz delikatne ciasto spełnią oczekiwania nawet największych łasuchów.
3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Pierogi ruskie premium, 300 g

Ręcznie robione pierogi z cienkiego i delikatnego ciasta wypełnionego smakowitym farszem z twarogu, ziemniaków i cebuli. Przed podaniem warto podsmażyć je na maśle na złoty kolor.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Łazanki z kapustą i grzybami Swojska Chata, 450 g

Łazanki przygotowane na bazie wypracowanej przez lata receptury z doskonałej jakości składników. To kwadratowy makaron przyrządzony z dodatkiem ugotowanej kiszonej kapusty i grzybów.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kapusta czerwona z jabłkiem Nasza Spiżarnia, 680 g/400 g

Pyszna sałatka, która króluje w większości polskich domów, nie tylko podczas niedzielnych obiadów. Równie dobrze smakuje na zimno, jak i na ciepło.
1 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ćwikła z chrzanem Nasza Spiżarnia, 300 g

Idealne połączenie łagodnych i słodkich w smaku buraków z wyraźnym, ostrym smakiem korzenia chrzanu. Ta dobrze znana sałatka świetnie komponuje się z wędlinami, pieczeniami na zimno i sosami na ciepło.
1 45 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Dżem niskosłodzony Rapsodia, 410 g

z czarnego bzu, malinowy Dżemy sporządzone według oryginalnej receptury z wyselekcjonowanych polskich owoców. Wyróżnia je wspaniały smak i niska zawartość cukru.
3 49 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przetwory Nasza Spiżarnia, 230 g

żurawina błotna, borówka Słodkie przetwory z żurawiny i borówki to produkt charakterystyczny dla polskiej kuchni. Są one niezastąpionym dodatkiem do mięs podawanych na zimno, polskich wędlin, zwłaszcza z dziczyzny, a nawet serów.
4 95 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Owoce w syropie Nasza Spiżarnia, 570 g

wiśnie, czereśnie, śliwki z cynamonem Sezon na świeże owoce trwa w Polsce bardzo krótko. Na szczęście jest sposób na zachowanie ich wspaniałego smaku na dłużej. Aromatyczne owoce Nasza Spiżarnia zatrzymują smaki lata, dodając koloru jesiennej monotonii.
5 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jagody leśne Frostino, 300 g

Mrożone jagody możemy wykorzystać do przygotowania pierogów, naleśników, ciast i deserów. Są odporne na niską temperaturę, po rozmrożeniu nie tracą więc swego smaku i wyglądu.

5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Seler wiórki Nasza Spiżarnia, 320 g/160 g

Drobno poszatkowany seler o charakterystycznym korzennym smaku, zanurzony w delikatnej octowej zalewie. Jest soczysty i aromatyczny. Doskonały do sałatek.
1 85 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Mieszanka warzywna z kukurydzą Nasza Spiżarnia, 860 g/570 g

Kompozycja starannie dobranych, drobno pokrojonych warzyw: marchewki, chrupiącego ogórka kwaszonego, pietruszki i selera z dodatkiem delikatnego groszku i soczystej kukurydzy. Trudno o prostszy sposób na sałatkę jarzynową.
4 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Korniszony klasyczne Nasza Spiżarnia, 295 g/150 g

Korniszony klasyczne zostały przygotowane z najmniejszych, chrupiących ogórków. Swoją kruchość, twardość i słodko-pikantny smak zawdzięczają one idealnym proporcjom składników, tworzących octową marynatę.
3 69 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Cebulka Nasza Spiżarnia, 295 g/150 g

perłowa, luksusowa Małe, chrupiące cebulki o łagodnym, lekko słodkim smaku, zanurzone w delikatnej octowej marynacie. Połyskująca skórka i małe rozmiary zachęcają do sporządzania z nich fantazyjnych koreczków i dekorowania potraw.
2 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kapusta zasmażana Provitus, 480 g

babcina, czerwona Klasyka polskiej kuchni, trwale wpisana w jej tradycję. Produkty wygodne, gotowe do spożycia. Idealne jako dodatek do schabowego, mielonego, zrazów, golonki, pieczonego drobiu i innych typowych polskich dań.
2 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Grzyby suszone Leśne Skarby, 40 g

borowiki, maślaki Zebrane w lesie borowiki i maślaki dokładnie oczyszczono i posortowano, tak by po wysuszeniu otrzymać produkt doskonałej jakości. Dodane do sosu lub zupy nadadzą całemu daniu wspaniały i głęboki aromat.
8 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Borowiki całe Mroźna Kraina, 300 g

Borowik to najbardziej szlachetny grzyb w naszej kuchni. Prawdziwym rarytasem są zwłaszcza krótko podsmażone kapelusze. Wzbogaci dania z makaronem, kaszą czy ryżem.

16 95 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kurki całe Mroźna Kraina, 300 g

Kurka, czyli pieprznik jadalny, to doskonały grzyb zbierany już pod koniec lata. Mrożone kurki należy smażyć na rozgrzanym oleju. Dodatek posiekanej cebuli pozwoli wydobyć ich doskonały aromat.
14 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ocet z polskich jabłek Kamis, 250 ml

Aromatyczny ocet powstający z soku z polskich jabłek. Dzięki stężeniu 6% nadaje potrawom właściwy smak. Doskonały dodatek do sałatek, surówek i marynat.
4 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ciasto jogurtowe z nadzieniem śliwkowym, 400 g

Smaczne, lekko wilgotne ciasto jogurtowe z nadzieniem śliwkowym, pokryte warstwą chrupiącej kruszonki. Doskonałe do filiżanki herbaty w jesienne popołudnie.
6 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Szarlotka z jabłkami, 400 g

Pyszna szarlotka z chrupiącą kruszonką. Jej nadzienie przygotowano z polskich jabłek odmiany Idared z dodatkiem cynamonu. Doskonała nie tylko na zimno, ale również po podgrzaniu.
7 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sernik Cukiernia, 400 g

Puszysty sernik przygotowany z twarogu, śmietany, masła i jaj. Sprawdzona receptura sprawia, że smakuje tak wspaniale, jak domowy.
9 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Śliwka nałęczowska w czekoladzie Solidarność, 300 g

Niepowtarzalne śliwki nałęczowskie w otoczeniu aksamitnej czekolady. To najprzyjemniejsze połączenie owocowej świeżości i czekoladowej słodyczy pod słońcem.
9 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ciasto Gellwe

  •  babeczki czekoladowe, 300 g (1,33 zł/100 g)
  •  papieskie kremówki wadowickie, 390 g (1,02 zł/100 g)

Łatwe i szybkie do przygotowania domowe ciasta, idealne nawet dla początkujących. W opakowaniu znajdziemy nie tylko mieszankę do ich przygotowania, ale także mieszankę do przygotowania kremu lub kawałki czekolady

3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ptasie Mleczko Wedel, 443 g

czekoladowe, śmietankowe z drobinkami kawy Niebiańsko lekka i puszysta pianka ukryta pod warstwą kruchej wedlowskiej czekolady.
9 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Praliny Mieszko Pistacjowe, Advocat, Rumowe, Toffi

Pyszne czekoladki wypełnione słodkim nadzieniem. Spróbuj pralin z nadzieniem o smaku toffi, z kremem o smaku adwokatu, z pastą z prażonych pistacji lub z gęstym nadzieniem o smaku rumu.
1 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Serduszka w czekoladzie Kopernik, 168 g

Tradycyjne pierniki prosto z Torunia od wieków zachwycają polskich łasuchów. Miękkie, delikatnie korzenne, oblane czekoladą bez dodatku tłuszczu palmowego, są idealną propozycją na długie jesienne wieczory.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jabłka Szampion

Średniej wielkości jabłka, o delikatnej, pokrytej czerwonymi paskami, żółtozielonej skórce. Są lekko twarde, mają soczysty, słodki miąższ o subtelnym gruszkowym aromacie.

Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Gruszki Lukasówki

Ta stara, wyhodowana jeszcze w XIX wieku odmiana gruszy należy obecnie do najpopularniejszych w Polsce. Ma dość duże owoce o wydłużonym kształcie, zielonej skórce bez rumieńca i bardzo słodkim, soczystym miąższu.

Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sok bezpośrednio tłoczony jabłko wiśnia Vital fresh, 1 l

Wyciskany ze świeżych jabłek i wiśni sok wyróżnia się doskonałym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Idealny do domowych posiłków.
4 95 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sok bezpośrednio tłoczony jabłko marchew Vital fresh, 1 l

Klasyczne połączenie najchętniej spożywanych polskich owoców i warzyw: jabłek i marchewek. Specjalnie dobrane odmiany gwarantują wyśmienity smak i aromat soku.
4 95 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sok z kiszonej kapusty Natura Food, 250 ml

Powstaje w wyniku fermentacji kapusty z udziałem szczepów bakterii między innymi Leuconostoci i Pediococcus, po uprzednim zasoleniu. Mocny, kwaśny smak zawdzięcza obecności kwasu mlekowego. Wspaniale orzeźwia.
1 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sok 100% z czarnego bzu Herbarium, 250 ml

6 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sok 100% z żurawiny Herbarium, 250 ml

6 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Syrop z czarnego bzu Herbarium, 250 ml

7 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sok 100% z aronii Herbarium, 250 ml

6 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Syrop z dzikiej róży i malin Herbarium, 250 ml

7 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Syrop z imbiru Herbarium, 250 ml

7 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Manufaktura Browaru Jabłonowo, 500 ml

Cisza Nocna, Szlager Cisza Nocna to wyśmienity ciemny lager. Łączy w sobie pełnię ciemnych piw z wyraźnym chmielowym aromatem. Szlager natomiast to typowy jasny lager. Pełny w smaku, jasny w barwie i subtelnie nachmielony.
2 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Manufaktura Browaru Jabłonowo, 500 ml

Don Wito, Blond L'ale Piwo Don Wito jest orzeźwiającym i naturalnie mętnym białym piwem, warzonym z tradycją, lecz w nowoczesny sposób. Klasyczne belgijskie piwo Blond L’ale z rodziny piw klasztornych wyróżnia bursztynowa barwa i korzenno-pomarańczowy smak.
3 49 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Manufaktura Browaru Jabłonowo, 500 ml

Czar Goryczy Czar Goryczy to mocno nachmielona, aromatyczna IPA. Bursztynowy kolor zawdzięcza nieco wyższemu ekstraktowi.
3 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Warka, 550 ml

Cena promocyjna za 4-pak: 10,36 zł (0,47 zł/100 ml) Cena przy zakupie dwóch 4-paków: 1,99 zł/puszka (0,36 zł/100 ml) Pochodzi z miasta o tej samej nazwie, które słynie z wielowiekowych tradycji piwowarskich. W 1478 roku książę Bolesław V nadał przywilej dostarczania piwa wareckiego na swój dwór oraz do warszawskiego ratusza.
1 99 /puszka Kup 2x4-pak i zapłać mniej Cena za puszkę przy zakupie dwóch 4-paków
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Specjal, 500 ml

Cena regularna: 2,49 zł/puszka (0,50 zł/100 ml) Cena przy zakupie 4-paku: 1,99 zł/puszka (0,40 zł/100 ml) Piwo warzone w Browarze w Elblągu, którego tradycje piwowarskie sięgają 1872 roku. Bogaty, szlachetny smak i wyraźna goryczka sprawiają, że Specjal to od lat ulubione i cenione piwo na Północy.
1 99 /puszka Kup 4-pak i zapłać mniej Cena za puszkę przy zakupie 4-paku
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Żubr, 8x550 ml

Cena przy zakupie 8-paku: 1,99 zł/puszka (0,36 zł/100 ml)
1 99 /puszka Kup 8-pak i zapłać mniej Cena za puszkę przy zakupie 8-paku
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Lech Pils, 500 ml

Lokalne piwo, warzone w poznańskim browarze. To jasny, złocisty lager typu pilzneńskiego, do warzenia którego wykorzystuje się dwie odmiany chmielu.
2 29 /puszka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Królewskie, 500 ml

Cena promocyjna: 2,49 zł/puszka (0,50 zł/100 ml) Cena przy zakupie 4 puszek: 1,99 zł/puszka (0,40 zł/100 ml) Jedna z najsilniejszych marek regionalnych, dostępna głównie na Mazowszu. Ma prawdziwie warszawskie korzenie. Łączy warszawski charakter i królewski smak.

1 99 /puszka Kup 4 i zapłać mniej Cena za puszkę przy zakupie 4 puszek
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Miłosław Witbier, 500 ml

Orzeźwiające piwo pszeniczne w stylu belgijskim, o zbożowo-cytrusowym charakterze. Warzone z dodatkiem słodkich i gorzkich skórek pomarańczy oraz kolendry.

2 69 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo Miłosław Pilzner, 500 ml

Swój odmienny smak i aromat zawdzięcza zarówno otwartej fermentacji i podwójnemu chmieleniu, jak i użytym do jego produkcji dwóm rodzajom chmielu: goryczkowemu Magnum i aromatycznemu Styrian Golding.

2 69 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Piwo niefiltrowane Miłosław, 500 ml

Naturalnie mętne, rześkie jasne piwo o klasycznym smaku. Ma wspaniałą gęstą pianę i delikatną goryczkę

2 69 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ziemniaki Irga, opak. 1,5 kg

Ziemniaki odmiany Irga, wyhodowane w 1987 roku, uważane są nadal za lidera wśród odmian o jasnym miąższu. Są kremowe i lekko mączyste, nie ciemnieją po obraniu. Mają wiele kulinarnych zastosowań – sprawdzą się jako baza kopytek i placków ziemniaczanych, można zrobić z nich także aksamitne puree.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ziemniaki Bryza, opak. 1,5 kg

Jedna z najsmaczniejszych polskich odmian, wyhodowana w 1976 roku, do dziś królująca na polskich polach. Ma żółty, lekko mączysty miąższ i nie rozsypuje się po ugotowaniu. Idealna do przygotowania frytek, placków, klusek oraz pyz, a także po prostu - z wody.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Olej rzepakowy Wyborny, 1 l

Tłoczony z nasion szlachetnej odmiany rzepaku olej należy do najpopularniejszych w Polsce.
4 69 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Majonez Świdnicki, 300 g

2 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Majonez Napoleoński Mosso, 460 ml

2 99 /słoik -40% 4.99 old-price
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Majonez stołowy Kętrzyński, 460 g

4 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Majonez Kielecki, 410 ml

4 69 /słoik 5.29 old-price
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Olej rydzowy tłoczony na zimno Złoty Łan, 250 ml

• tłoczony na zimno z lnianki ozimej (rydza) • korzenny smak z nutą cebuli i gorczycy • idealny do potraw na zimno • tradycyjny produkt wielkopolski
8 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Chleb słowiański, 380 g

Chleb wypiekany jest na kamieniu, dzięki czemu możemy cieszyć się smakiem prawdziwego pieczywa ze słowiańską duszą. Unikalne właściwości kamienia zapewniają równomierne rozprowadzanie gromadzonego ciepła, co pozwala zamknąć w bochenku szczególne walory smakowe tego produktu.
2 99 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przekąska z białą kiełbasą Oskroba, 100 g

Wyśmienite drugie śniadanie, pełne typowo polskich smaków: białej kiełbasy i chrzanu. Tak samo pyszne na zimno, jak i na ciepło.
2 79 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Pasztecik z kapustą i pieczarkami, 40 g

Klasyczna polska przekąska z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem na bazie pieczarek, kapusty kiszonej oraz aromatycznych podgrzybków. Idealny dodatek do barszczu.
0 79 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Półbagietka pszenna Rustiego, 200 g

Półbagietka o złocistej skórce z charakterystycznymi nacięciami. Idealna na śniadanie.
1 99 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sałatka warzywna polska Salateria Lisner, 500 g

Kolorowa kompozycja warzyw z dodatkiem jajka i majonezu. Szczypiorek i naturalne przyprawy sprawiają, że nabiera bardziej zdecydowanego smaku. Idealna propozycja dla wielbicieli kuchni polskiej.
5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sałatka Salateria Lisner, 170 g

z ziemniaczkami i chrupiącą rzodkiewką, ziemniaczana z jajkiem, ziemniaczana z brokułami i fasolką szparagową Gotowe do spożycia, pyszne i pożywne ziemniaczane sałatki z majonezowym sosem. Każde opakowanie to jedna porcja, w sam raz na kolację.
2 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sos uniwersalny Łowicz, 335 g

jasny, ciemny Idealne do pieczenia, duszenia i gotowania. Nie zawierają konserwantów ani glutaminianu sodu. Dzięki nim przygotowanie idealnego sosu, który podkreśli smak każdej potrawy, stało się zaskakująco szybkie i proste.
2 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sos Culineo

śmietankowo-grzybowy, 350 g (1,43 zł/100 ml) śmietankowo-koperkowy, 350 g (1,43 zł/100 ml) żurawinowy, 400 g (1,25 zł/100 ml) Gotowe sosy Culineo charakteryzują się kremową konsystencją, wyraźnym smakiem oraz aromatem ziół i przypraw. Nie zawierają konserwantów. Na opakowaniu każdego słoika znajdziesz inspirujący przepis.
4 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Miód spadziowy z Bieszczad, 400 g

Uwielbiany przez wszystkich miód pszczeli spadziowy, pochodzący tylko z czystych, bieszczadzkich lasów. Wysoką jakość produktu podkreśla funkcjonalny i estetyczny słoik.
17 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

Zobacz przepisy
z tym produktem:

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Olej rzepakowy Wielkopolski, 250 ml

z chili, z czosnkiem, z bazylią Olej smakowy Wielkopolski powstaje na bazie oleju rzepakowego. Świetnie nadaje się do smażenia i pieczenia, a także do doprawiania sałatek i sosów.
3 99 /butelka
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Barszcz czerwony Krakus, 1 l

Wyśmienita zupa wyprodukowana na bazie zagęszczonego soku z buraków, bez dodatku konserwantów. Ma wyrazisty smak i aksamitną konsystencję.
3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przyprawy w młynku Kamis

sól morska czosnkowa z ziołami, 60 g (8,32 zł/100 g) sól ziołowa, 80 g (6,24 zł/100 g) do kurczaka, 53 g (9,41 zł/100 g) do sałatek, 38 g (13,13 zł/100 g) pieprz cytrynowy, 52 g (9,60 zł/100 g)
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przyprawy Kamis

cząber, 10 g (9,90 zł/100 g) natka pietruszki, 8 g (12,38 zł/100 g) do dań z fasoli, 20 g (4,95 zł/100 g) do pasztetu, 17 g (5,82 zł/100 g)
0 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przyprawy Kamis

do indyka, do żeberek, do gęsi, 25 g (3,96 zł/100 g) do królika, 15 g (6,60 zł/100 g) do schabu, 22 g (4,50 zł/100 g) do kaczki, 30 g (3,30 zł/100 g)
0 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przyprawy Kamis

do żurku i barszczu białego, 25 g (3,96 zł/100 g) sól zmiękczająca mięso, 30 g (3,30 zł/100 g) zioła do drobiu, 15 g (6,60 zł/100 g) marynata pikantna do mięs i drobiu, 20 g (4,95 zł/100 g) koperek, 6 g (16,50 zł/100 g)
0 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Przyprawy Kamis, 25 g

do kurczaka po staropolsku, do gulaszu, do dań z ziemniaków
0 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Koktajlowy mix Lajkonik, 200 g

Koktajlowy Mix to pyszna mieszanka słonych przekąsek od Lajkonika. Wygodne opakowanie zawiera: paluszki, krakowskie talarki, precelki, dwa rodzaje solonych mini-krakersów oraz mini-krakersy z makiem i sezamem.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Rewersy Lajkonik, 95 g

klasyczne, z ziołami prowansalskimi Rewersy są wypiekane w piecu według nowej sekretnej receptury. Z jednej strony są delikatne i jasne jak krakersy, z drugiej - bardziej chrupiące i ciemne jak paluszki czy precelki.
1 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Chrupiące Kulki Lajkonik, 100 g

z solą, o smaku cebulki, o smaku pizzy, o smaku papryki Kulki to nowość wśród Waszych ulubionych przekąsek. Dostępne są w czterech wariantach smakowych: cebulki, soli, papryki i pizzy.
1 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Ciasteczka Junior Lajkonik, 100 g

Delikatne i kruche ciasteczka przygotowane z myślą o najmłodszych. Sześć zabawnych kształtów pobudzi wyobraźnię i uwolni kreatywność.
1 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Siemię lniane Plony Natury, 400 g

Siemię lniane można dodawać do potraw, sałatek, dań mięsnych, twarogu, jogurtów, płatków śniadaniowych oraz kanapek. Jest doskonałe do spożycia w postaci zmielonej, jak i całych nasion.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Mieszanka do wypieku chleba bez mąki Plony Natury, 600 g

Mieszanka do wypieku chleba bez mąki to połączenie naturalnych składników o cennych wartościach. By otrzymać aromatyczne pieczywo o delikatnym smaku, mieszankę wystarczy połączyć z jajkami oraz maślanką i upiec.
6 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Praska do ziemniaków

21 99 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Tłuczek do ziemniaków z drewnianym uchwytem

4 99 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Drewniany tłuczek do mięsa z metalowymi okuwkami

11 99 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Drewniana łyżka szwedzka

3 99 /szt.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Konfitura niskosłodzona, 255 g

malinowa z jaśminem, z suszonej moreli z żurawiną, śliwkowa z przyprawami korzennymi Unikalne połączenia owocowych smaków zadowolą podniebienia nawet najbardziej wymagających konsumentów. Wyjątkowe opakowanie sprawi, że konfitury sprawdzą się jako ozdoba każdego stołu, jak i wspaniały podarunek.
6 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Dodatki do mięs, 3x75 g

borówka, żurawina, gruszka Wyrafinowane kompozycje słodkich, ale jednocześnie odrobinę kwaśnych owoców, przełamanych wytrawną nutą przypraw: kolendry, imbiru oraz chilli. Doskonałe jako dodatek do mięs i serów.
4 99 /zest.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Grzyby marynowane, 280 g/150 g

maślaki, podgrzybki Tradycja marynowania grzybów jest obecna w kuchni polskiej od wieków. Sekret idealnego smaku tkwi w starannej selekcji grzybów oraz perfekcyjnie skomponowanej marynacie.
5 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Borowiki marynowane, 280 g/150 g

Borowiki szlachetne to wykwintny rarytas goszczący na polskich stołach od setek lat. Perfekcyjnie wyważona, słodko-kwaśna marynata wydobywa z tych grzybów to, co najlepsze: kwintesencję leśnego smaku, o unikalnej, orzechowej nucie.
11 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Krówka luksusowa Milanówek, 200 g

Klasyczny mleczny cukierek od wielu lat produkowany w Milanówku. Tym razem w wersji premium, w nowej maślanej odsłonie z dodatkiem śmietanki. Poczuj się znowu dzieckiem.
3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Bigos z mięsem, kiełbasą i boczkiem wędzonym, 520 g

Klasyczna potrawa, ceniona przez miłośników polskiej kuchni. Przygotowano ją z kapusty kiszonej i znakomitego mięsa, korzystając ze staropolskiej receptury. Dodatek suszonych grzybów oraz śliwek wspaniale podkreśla smak potrawy.
5 99 /słoik
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jaja przepiórcze, 18 szt.

Małe, nakrapiane jajka przepiórcze słyną z delikatnego smaku. Dzięki swoim walorom będą wyrafinowanym dodatkiem, który odmieni smak Twoich potraw.
5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jaja kury zielononóżki, 6 szt.

Zielononóżki to typowo polska, pierwotna rasa kur, wyodrębniona w Galicji, w czasach zaborów. Są one chowane z dostępem do wolnego wybiegu i świeżego powietrza. Ich jajka mają skorupkę koloru kremowego oraz wysokie walory smakowe.
6 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kabanosy, 115 g

Suche, bardzo kruche kiełbaski, idealne jako przekąska. Mają lekki posmak wędzenia, kminku oraz pieprzu. Swój wyjątkowy, wyrazisty smak i zapach zawdzięczają tradycyjnemu sposobowi produkcji oraz starannie wyselekcjonowanemu mięsu. 100 g produktu otrzymano ze 170 g mięsa wieprzowego.
4 49 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa myśliwska, 220 g

Kiełbasa z mięsa wieprzowego, wyróżniająca się smakiem, kruchością, zapachem, kształtem, a także trwałością. Jest bardzo charakterystyczna: krótka i ciemnobrązowa, o równomiernie pomarszczonej powierzchni. Wyprodukowano ją z dodatkiem przypraw: pieprzu, jałowca, i świeżego czosnku. 100 g produktu otrzymano ze 155 g mięsa wieprzowego.
6 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa polska surowa dojrzewająca z szynki, 200 g

klasyczna, pikantna Ta mocno wysuszona kiełbasa osiągnęła swój niepowtarzalny i wyrafinowany smak podczas oryginalnego procesu dojrzewania. Wyróżnia ją również wysoka zawartość mięsa: 100 g kiełbasy wyprodukowano ze 175 g mięsa wieprzowego. Produkt bezglutenowy.
5 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kiełbasa Krakowska sucha tradycyjna, 100 g

  • produkt polski wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi 
  • produkcja oparta na krakowskiej recepturze sprzed ok. 90 lat
  • kiełbasa o szlachetnym aromacie oraz unikalnym smaku z nutą pieprzu i czosnku
3 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Karczek Sądecki tradycyjny

Peklowana, parzona i tradycyjnie wędzona wędlina wyprodukowana z karczku wieprzowego, umieszczona w siatce z dodatkiem liścia laurowego. Ma łagodny, umiarkowanie słony smak, charakterystyczny dla produktu wędzonego. 100 g produktu otrzymano ze 126 g mięsa wieprzowego.
2 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Szynka Swojska Sądecka tradycyjna

Pyszna wędlina z szynki wieprzowej z dodatkiem przypraw. Proces jej produkcji przebiega jak za dawnych lat. 100 g produktu otrzymano ze 123 g szynki wieprzowej.
2 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Polędwica Wiejska Sądecka tradycyjna

Doskonała krucha wędlina wyprodukowana z pozbawionego kości schabu wieprzowego. To wyjątkowo delikatne mięso zapeklowano, uwędzono w dymie z drewna bukowego, a następnie sparzono w temperaturze 80°C. 100 g produktu otrzymano ze 123 g schabu wieprzowego.
3 49 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Boczek Sądecki tradycyjny

Parzony i tradycyjnie wędzony boczek o łagodnym, umiarkowanie słonym smaku, w którym można wyczuć czosnek, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Ma wygląd i smak prawdziwej tradycyjnej wędliny, wyrabianej niegdyś na wsi.
2 99 /100 g
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Krupnioki śląskie, 250 g

Tradycyjny wyrób masarski znany na południu Polski. Dzisiaj odtwarzamy tę recepturę, oferując produkt ze Śląska z certyfikatem Chronione Oznaczenie Geograficzne.
2 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Pasztet, 200 g

klasyczny, z żurawiną, z dodatkiem borowika, z królikiem Klasyczny pasztet pieczony, doskonały na święta, jak i na co dzień. Pachnący, o lekkiej konsystencji, wybornie sprawdzi się ze świeżym pieczywem.
4 99 /opak.
Oferta od 12.10 do 25.10

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Zrazy z sosem kurkowym ( 4 porcje )

Składniki:

  • 4 szt - stek minutowy z udźca wołowego Kraina Mięs
  • 2 szt - szczypta pieprzu
  • 2 szt - szczypta soli
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżka tymianku
  • 4 szt - ogórki kiszone
  • 4 szt - cebula
  • 1 l - bulion Culineo
  • 300 g - kurki mrożone Mroźna Kraina
  • 1 kg - ziemniaki bryza
  • 400 ml - jogurt typu greckiego Tolonis
  • 4 łyżki - musztarda francuska Madero
  • pół łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia

  1. Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą i pieprzem.
  2. Oberwij listki natki pietruszki i posiekaj.
  3. Każdy kawałek mięsa posyp ziołami.
  4. Na każdym kawałku połóż ogórka i zwiń. Mięso zepnij 2 wykałaczkami, przebijając zraza na wylot pod kątem w przeciwnych sobie kierunkach
  5. Cebule pokrój w piórka.
  6. Zrazy ułóż w garnku, dodaj cebulę i bulion. Duś pod przykryciem przez 1,5 godz. Na bardzo małym ogniu.
  7. Ziemniaki dobrze wyszoruj. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
  8. 20 minut przed końcem duszenia, do zrazów dodaj kurki. Duś dalej już bez pokrywki.
  9. Odcedź ziemianki, dodaj do nich jogurt, musztardę i sól. Rozgnieć je na puree.
  10. Gotowe zrazy podawaj z puree. Najlepsze są od razu po przygotowaniu.

Czas przygotowania: 2 godz. 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Wątróbka z gruszkami ( 4 porcje )

Składniki:

  • 900 g - świeża wątroba z kurczaka Kraina Mięs
  • 2 szt - gruszka lukasówka
  • 2 szt - pęczki natki pietruszki
  • 4 łyżki - mąka Złote Pola
  • 2 łyżki - masło klarowane Mleczna Dolina
  • pół łyżeczki soli
  • 2 szt - szczypta pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • po 2 łyżeczki tymianku i majeranku

Sposób przyrządzenia

  1. Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
  2. Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj.
  3. Kawałki wątróbki obtocz w mące.
  4. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej 1 łyżkę klarowanego masła.
  5. Kawałki wątróbki kładź delikatnie na patelni, zmniejsz ogień i smaż po minucie z każdej strony.
  6. Wątróbkę zdejmij z patelni i połóż na papierowym ręczniku. Posyp solą.
  7. Na tej samej patelni rozpuść resztę masła, dodaj gruszki i smaż je przez 1 minutę, co jakiś czas mieszając. W trakcie dodaj pieprz, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, posiekaną pietruszkę, tymianek i majeranek.
  8. Wątróbki przełóż na talerz, ułóż na nich smażone gruszki. Podawaj gorące.

Czas przygotowania: 25 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sum zapiekany w śmietanie z ćwikłą (4 porcje)

Składniki:

  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek cebuli dymki
  • 4 łyżki - ćwikła z chrzanem Nasza Spiżarnia
  • 4 łyżki - śmietana
  • 4 łyżki - jogurt typu greckiego Tolonis
  • 3 szt - szczypty soli
  • 3 szt - szczypty pieprzu
  • 800 g - filety z suma Marinero

Sposób przyrządzenia

  1. Posiekaj dymkę i natkę pietruszki. Wymieszaj z ćwikłą, śmietaną, jogurtem, solą i pieprzem.
  2. Potnij papier do pieczenia na kawałki długości ok. 30 cm. Filety podziel na 4 części.
  3. Na każdym kawałku papieru połóż kawałek suma. Nałóż na niego łyżkę sosu.
  4. Filety zawiń w papier. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  5. Podawaj otwierając lekko papiloty.

Czas przygotowania: 45 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Sałatka z pomidorów z pieczonym śledziem (4 porcje)

Składniki:

  • 500 g - śledzie Marinero
  • cytryna
  • pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka tymianku
  • 1 kg - pomidory
  • 2 szt - czerwone cebula
  • 40 ml - olej rzepakowy Wyborny

Sposób przyrządzenia

  1. Papier do pieczenia podziel na kawałki 20x20 cm. Na każdym połóż po jednej rybie.
  2. Cytrynę sparz.
  3. Zetrzyj na śledzie skórkę z cytryny, posyp je solą, pieprzem, posyp tymiankiem i zawiń każdego w papier jak gołąbka.
  4. Piecz 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
  5. Otwórz każde zawiniątko, oddziel mięso śledzi od ości i usuń kręgosłup.
  6. Pomidory pokrój w kostkę, cebule w piórka. Wyciśnij sok z cytryny.
  7. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, całość polej olejem i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Podawaj od razu.

Czas przygotowania: 30min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Policzki wołowe na pieczonych jabłkach i burakach z ziołami

Składniki:

  • 2 szt - burak
  • łyżeczka masła
  • łyżka miodu spadziowego z Bieszczad
  • sól morska Culineo
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 opakowania - policzki wołowe w stylu polskim Wolno Gotowane
  • 4 szt - jabłka
  • 3 ząbki - czosnek
  • 3 gałązki - rozmaryn

Sposób przyrządzenia

  1. Buraki obierz i przekrój na osiem części. Posmaruj je masłem, polej miodem, posyp solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Buraki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po 10-minutach dołóż do nich policzki w ponacinanych foliowych woreczkach.
  3. Jabłka pokrój na ćwiartki.
  4. Czosnek obierz i posiekaj, igiełki rozmarynu oddziel od łodyg.
  5. Na 10 minut przed końcem pieczenia, do policzków dodaj jabłka, czosnek i rozmaryn.
  6. Na talerzu układaj pieczone buraki i jabłka, a na nich porcje mięsa

Czas przygotowania: 45 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Perliczka nadziewana warzywami i śliwkami ( 4 porcje)

Składniki:

  • 200 g - suszone śliwek Bakallino
  • 2 szt - czerwona cebula
  • perliczka
  • 6 ząbków - czosnek
  • łyżka tymianku
  • 50 g - miód spadziowy z Bieszczad
  • 50 g - olej rzepakowy tłoczony na zimno Wielkopolski
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 2 szt - marchew
  • 2 szt - pietruszka
  • pół selera

Sposób przyrządzenia

  1. Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw.
  2. Cebulę obierz i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj z odsączonymi śliwkami.
  3. Mieszaniną nadziej perliczkę.
  4. Obierz czosnek, włóż go wraz z tymiankiem do Hoffen Chef Express, dodaj miód, olej i 100 ml wody oraz sól i pieprz. Miksuj przez 1 minutę na prędkości 10.
  5. Obierz warzywa i umieść na dnie naczynia żaroodpornego.
  6. Do perliczki wlej połowę sosu. Ułóż ją na warzywach.
  7. Perliczkę w odkrytym naczyniu wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Polej połową pozostałego sosu.
  8. Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 130°C. Piecz przez 1 godz. 20 minut pod przykryciem.
  9. 10 minut przed końcem pieczenia polej perliczkę resztą sosu. Podawaj gorącą.

Czas przygotowania: 2 godz. 

Nasze produkty:

Perliczka świeża

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Łopatka jagnięca pieczona z ziołami (4 porcje)

Składniki:

  • łopatka jagnięca w marynacie rozmarynowo-czosnkowej Prosto do Piekarnika
  • 1 kg - ziemniaki
  • 2 szt - pęczki natki pietruszki
  • 200 g - bryndza sądecka OSM Nowy Sącz
  • 200 g - jogurt typu greckiego Tolonis

Sposób przyrządzenia

  1. Łopatkę połóż na folii aluminiowej. Piecz zgodnie z informacją podaną na opakowaniu.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości (bez soli!).
  3. Ziemniaki odcedź i rozgnieć na puree.
  4. Posiekaj natkę pietruszki.
  5. Rozkrusz bryndzę i wraz z jogurtem wymieszaj z ziemniakami. Posyp natką.

Czas przygotowania: 2godz. 45 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Kaczka z jabłkami z czerwoną kapustą (4 porcje)

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 4 ząbki - czosnek
  • cytryna
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżeczka soli
  • kaczka z jabłkami Prosto do Piekarnika
  • 200 g - kasza gryczana Plony Natury
  • 100 g - suszone śliwki Bakallino
  • pęczek natki pietruszki

Sposób przyrządzenia

  1. Poszatkuj czerwoną kapustę, posiekaj czosnek, cytrynę pokrój w plastry.
  2. Kapustę i czosnek włóż do brytfanny, zalej 500 ml wody, następnie dodaj przyprawy.
  3. Na kapuście ułóż plastry cytryny i kaczkę.
  4. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180°C.
  5. Zagotuj 1 l wody i wsyp do niej kaszę, dodaj śliwki i 1 łyżeczkę soli.
  6. Gdy kasza się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum. Gotuj 10-15 minut.
  7. Posiekaj natkę pietruszki. Kaszę odcedź i wymieszaj z pietruszką.
  8. Upieczoną kaczkę podziel na kawałki. Serwuj z kaszą i kapustą.

Czas przygotowania 1 godz. 30 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Jeleń duszony w soku jabłkowym (4 porcje)

Składniki:

  • 50 g - masło klarowane Mleczna Dolina
  • 300 g - mięso na gulasz z jelenia
  • 5 szt - marchew
  • 6 szt - mała cebula
  • seler
  • 4 szt - pietruszka
  • 4 szt - pietruszka
  • 500 ml - sok z jabłek Riviva
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • łyżka ziarena ziela angielskiego
  • 3 gałązki - rozmaryn

Sposób przyrządzenia

  1. Na dużej patelni rozgrzej 2/3 masła. Dodaj mięso i smaż je, aż będzie rumiane z każdej strony.
  2. Warzywa pokrój na kawałki odpowiadające wielkością kawałkom mięsa.
  3. Mięso zdejmij z patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  4. Mięso i warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej sokiem z jabłek, dodaj przyprawy.
  5. Piecz pod przykryciem przez 3,5 godziny w temperaturze 160°C.

Czas przygotowania: 4 godz. 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Gulasz z dzika z borowikami (4 porcje)

Składniki:

  • 300 g - mięso na gulasz z dzika
  • 300 g - mrożone całe borowiki Mroźna Kraina
  • 4 szt - cebula
  • 4 ząbki - czosnek
  • 2 l - bulion Culineo (lub woda)
  • łyżka ziaren pieprzu
  • łyżka miodu spadziowego z Bieszczad
  • łyżeczka soli
  • gruszka
  • łyżka masła
  • łyżka tymianku

Sposób przyrządzenia

  1. Mięso i borowiki umieść w garnku, przykryj pokrywką i gotuj, aż grzyby się rozmrożą.
  2. Cebulę pokrój w dużą kostkę, czosnek w cienkie plasterki, dodaj do mięsa.
  3. Zalej wszystko bulionem lub wodą, dodaj miód, sól i pieprz.
  4. Zmniejsz ogień do minimum, gotuj przez 2 godziny.
  5. Gruszkę pokrój w plastry i zrumień na maśle. Dodaj tymianek.
  6. Gruszkę z tymiankiem dodaj do gulaszu.

Czas przygotowania: 2h 30 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Golonka w miodzie z kaszą bulgur (4 porcje)

Składniki:

  • 4 opakowania - golonka wieprzowa Wolno Gotowane
  • 4 łyżki - miod spadziowy z Bieszczad
  • 3 ząbki - czosnek
  • 200 g - kasza bulgur Plony Natury
  • 300 ml - bulion Culineo
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki - chrzan
  • 6 łyżek - ćwikły z chrzanem Nasza Spiżarnia
  • żurawina Nasza Spiżarnia

Sposób przyrządzenia

  1. Golonki upiecz zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
  2. Do Hoffen Chef Express wlej miód i 100 ml wody. Dodaj czosnek i miksuj przez minutę na prędkości 10.
  3. Upieczoną golonkę wyjmij z folii, polej sosem i włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut.
  4. Kaszę wypłucz na sitku pod bieżącą wodą. Zalej bulionem i przykryj. Po 20 minutach będzie gotowa.
  5. Posiekaj natkę pietruszki.
  6. Wymieszaj w misce bulgur, natkę pietruszki, chrzan i ćwikłę. Na tej mieszance serwuj gorącą golonkę. Podawaj z żurawiną

Czas przygotowania: 40 min  

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Flaki z pomidorami i serem Kaszëbsczi (4 porcje)

Składniki:

  • 2 l - bulion Culineo (albo woda)
  • 2 kg - pomidory
  • 3 szt - cebula
  • 4 ząbki - czosnek
  • 500 g - czerwona papryka
  • papryczka chilli
  • łyżka masła
  • 500 g - flaki wołowe gotowane, krojone Kraina Mięs
  • 80 g - ser Kaszëbsczi Dzewùs
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżka majeranku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

  1.  Zagotuj 2 litry bulionu.
  2.  Pomidory natnij na czubku na krzyż i polej wrzątkiem. Po minucie przelej je zimną wodą i obierz ze skórki.
  3.  Cebule i czosnek posiekaj, paprykę i pomidory pokrój w kostkę.
  4.  Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę aż będzie rumiana.
  5.  Dodaj paprykę, papryczkę chilli i smaż 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełóż do garnka.
  6.  Dodaj pomidory, czosnek i flaki. Zalej bulionem lub wodą i gotuj 40 minut.
  7.  Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekaj.
  8.  Flaki dopraw do smaku solą i pieprzem, serwuj z natką pietruszki, majerankiem oraz startym serem.

Czas przygotowania: 1h 15 min 

X

Powrót do strony Kuchnia Polska

Biała kiełbasa pieczona z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 500 g - kapusta kiszona Swojska Chata
  • łyżka majeranku
  • 4 łyżki - musztarda francuska Madero
  • 100 ml - bulion Culineo (lub woda)
  • pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • łyżeczka kminku
  • 500 g - kiełbasa biała surowa Kraina Mięs
  • 3 szt - cebula
  • 100 g - pestki dyni BakaD’Or

Sposób przyrządzenia

  1. Kapustę kiszoną posiekaj i umieść w naczyniu żaroodpornym (jeśli jest za słona, wypłucz ją pod bieżącą wodą).
  2. Musztardę wymieszaj z bulionem (lub wodą), pieprzem, kminkiem i majerankiem.
  3. Kiełbasę pokrój na grube plastry i wymieszaj z kapustą w żaroodpornym naczyniu. Zalej sosem.
  4. Cebule pokrój w piórka, posyp nimi kapustę z kiełbasą.
  5. Wszystko posyp pestkami dyni i wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.