Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karkówka marynowana w musztardzie a la Kuroń

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Z przyprawy w płynie Culineo, musztardy, oliwy, soku z cytryny, posiekanego czosnku i przypraw zrób marynatę. Posmaruj nią kotlety z obu stron i odstaw na godzinę do lodówki.
    2. Zdejmij nadmiar marynaty z kotletów i panieruj je kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce wymieszanej pół na pół z tartym serem.
    3. Kotlety włóż na rozgrzaną oliwę i smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia przez ok. 1-2 minuty na stronę. Zmniejsz ogień i smaż jeszcze ok. 10 minut, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę, aby się nie przypaliły.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy