Bruschetta italiana - Włoska bruschetta - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bruschetta italiana - Włoska bruschetta

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory odcedź na sitku (soku nie wylewaj, wykorzystaj go do sosu), pokrój w kostkę, połącz z bazylią, posiekanym ząbkiem czosnku i łyżką oliwy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Bułki pokrój na kromki, ułóż na blasze, skrop oliwą i wstaw na 3-4 min do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
  3. Gorące kromki natrzyj czosnkiem. Na każdą grzankę nałóż porcję pomidorów, wierzch posyp tartym serem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów