Risotto al pollo - Risotto z kurczakiem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto al pollo - Risotto z kurczakiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka przypraw solą, pieprzem i rozmarynem, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.W rondlu rozgrzej oliwę.
  2. Podsmaż na niej cebulę, czosnek, marchew i seler naciowy. Dodaj ryż, chwilę smaż razem, a następnie podlej porcją bulionu.
  3. Gotuj mieszając, a kiedy płyn się wchłonie, wlej kolejną porcję bulionu. Kontynuuj przez około 20 min, aż zużyjesz cały bulion, a ryż będzie ugotowany al dente.
  4. Na minutę przed końcem gotowania dodaj masło i parmezan, dobrze wymieszaj.
  5. Risotto podawaj z kawałkami pieczonego kurczaka, natką pietruszki i parmezanem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów