Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron z burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidorki przekrój na pół i rozłóż gniazdami nasiennymi do góry na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Skrop je oliwą, dopraw solą i odrobiną cukru, po czym wstaw na 1,5 godz. do piekarnika rozgrzanego do 120°C.
    2. Półpłynny środek sera burrata zmiksuj z pesto. Dodaj resztę sera pokrojonego w paski i wymieszaj.
    3. Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem oraz pomidorkami. Aby danie było bardziej kremowe, można dodać 2-3 łyżki wody, w której gotował się makaron. Podawaj z listkami świeżej bazylii.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos