Makaron z burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Makaron z burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidorki przekrój na pół i rozłóż gniazdami nasiennymi do góry na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Skrop je oliwą, dopraw solą i odrobiną cukru, po czym wstaw na 1,5 godz. do piekarnika rozgrzanego do 120°C.
  2. Półpłynny środek sera burrata zmiksuj z pesto. Dodaj resztę sera pokrojonego w paski i wymieszaj.
  3. Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem oraz pomidorkami. Aby danie było bardziej kremowe, można dodać 2-3 łyżki wody, w której gotował się makaron. Podawaj z listkami świeżej bazylii.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów