Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Bakłażana obierz ze skóry i pokrój w grube słupki. Ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia.
- Kurczaka przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie natrzyj oliwą. Umieść w brytfance razem z bakłażanem i wstaw na 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
- Resztę soku z cytryny wymieszaj energicznie z oliwą, miodem, rozmarynem i posiekanym czosnkiem. Powstały dressing dopraw solą i pieprzem.
- Do miski z dressingiem włóż upieczonego i pokrojonego w paski kurczaka, bakłażana, oliwki, szpinak, pomidorki i orzechy. Wymieszaj i odstaw na 10 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
- Sałatkę serwuj na zimno w małych porcjach, dekorując płatkami parmezanu.
4 porcje
25 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5