Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Affogato

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cukier roztop na patelni i jak tylko zbrązowieje dodaj orzechy. Wymieszaj i wyłóż na brązowy papier do ostygnięcia.
    2. Namocz żelatynę w 50 ml zimnej wody, a po kilku minutach roztop ją w garnku razem z rumem. Dodaj czekoladę i roztop ją mieszając, odstaw na kilka minut aż lekko wystygnie. W misce ubij śmietanę, dodaj do niej masę czekoladową i wszystko razem miksuj przez kilka sekund. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
    3. Na chwilę przed podaniem zaparz kawę i pokrusz orzechy na mniejsze kawałki. Affogato podawaj w wysokim naczyniu posypane orzechami i oblane ciepłą kawą.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów