Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorada pieczona z pesto i oliwkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady opłucz i osusz. Następnie ponacinaj delikatnie skórę i dopraw je w środku i na zewnątrz solą oraz pieprzem. Bazylię, pietruszkę, pomidory, czosnek i oliwki zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny oraz oliwy. 
    2. Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową, posmaruj ją oliwą i ułóż na niej ryby. Polej je świeżym pesto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 15-20 minut. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów