Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek z tuńczyka z sałatką z pomarańczy i oliwek

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Stek umieść na rozgrzanej patelni skropionej kilkoma kroplami oliwy i smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Migdały upraż na rozgrzanej patelni z dodatkiem soli. 
    2. Z połowy pomarańczy wyciśnij sok i połącz go z sokiem z limonki, dopraw solą i pieprzem, dodaj oliwę i wymieszaj, by powstała emulsja. Dodaj do niej miętę. 
    3. Pozostałe pomarańcze wyfiletuj i wymieszaj z selerem, oliwkami, sałatą, migdałami i sosem. Steki podawaj z sałatką. 

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów