Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tagliata z wołowiny z sałatką z pomidorków koktajlowych

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki grubości około 4 cm. Natrzyj je rozmarynem i oliwą, a następnie ułóż na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej. Smaż po ok. 5 min z każdej strony, w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia. Ważne, aby nie nakłuwać mięsa, gdyż wtedy stanie się suche. 
    2. Mięso zdejmij z patelni i odstaw, by odpoczęło przez kilka minut. W międzyczasie wymieszaj pomidorki i cebulę, dopraw je octem balsamicznym, solą i pieprzem. Rozbratla pokrój na plastry grubości około 1 centymetra. Ułóż je na dużym talerzu lub drewnianej desce, obok postaw sałatkę. Tagliatę dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, skrop oliwą oraz kremem balsamicznym i posyp wiórkami Parmezanu.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów