Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaki po florencku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, czosnek, marchewkę, seler oraz liście laurowe. Dodaj pietruszkę, a następnie flaki, chwilę smaż całość. Wlej wino i duś, odrobinę zwiększając ogień, aż alkohol odparuje.
    2. Wyjmij z garnka ząbki czosnku, dodaj pomidory oraz 2 szklanki bulionu. Gotuj na małym ogniu około 45 minut, podlewając w razie potrzeby bulionem. Dopraw solą i pieprzem, dodaj masło i mleko, wymieszaj. Przed podaniem posyp tartym Pecorino.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów