Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flądra zapiekana w porach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmaż na niej pokrojonego pora oraz cebulę. Posyp pokruszoną kostką bulionową i duś pod przykryciem 10-12 min. Dopraw do smaku pieprzem, oprósz mąką i wymieszaj. 
    2. Następnie dodaj żółtko, wymieszaj i wlej śmietanę. Zdejmij z ognia. Flądry obsmaż na pozostałej oliwie, dopraw solą i pieprzem, po czym zdejmij z nich skórę, wyjmij ości, a mięso podziel widelcem. 
    3. W żaroodpornych kokilkach ułóż warstwę porów, warstwę ryby i kolejną warstwę porów. Posyp serem i wstaw na 10 min do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów