Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Fondue mięsne

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do rondelka wlej olej i rozgrzej go, a następnie ostrożnie przelej do garnka do fondue. Z podanych składników przygotuj 3 sosy. Przy rozgrzanym fondue ustaw talerz z mięsem oraz miseczki z sosami. 
    2. Kawałki surowego mięsa nabijaj na długie widelce, doprawiaj solą i pieprzem, zanurzaj w gorącym oleju i smaż według uznania. Usmażone kawałki przed zjedzeniem maczaj w wybranym sosie.

    Sos tatarski

    • 250 g majonezu Splendido
    • 50 g posiekanej cebuli
    •  łyżka posiekanej natki pietruszki
    •  posiekany ząbek czosnku

    50 g posiekanych ogórków konserwowych

    Sos ziołowy

    • 250 g majonezu Splendido
    •  łyżka posiekanej natki pietruszki
    •  łyżka posiekanej bazylii Vital fresh
    •  łyżka posiekanego szczypiorku

    Sos musztardowy

    • 250 g majonezu Splendido
    • 2 łyżki musztardy Dijon Originale Maille
    •  posiekana szalotka

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów