Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Antrykot w sosie Roquefort

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Tłustą część antrykotów ponacinaj pionowo 30 min przed przyrządzeniem. Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj ze śmietaną. Na patelni roztop masło i na dużym ogniu obsmaż na nim mięso, po kilka minut z każdej strony. 
    2. Usmażone mięso dopraw solą i pieprzem, po czym odłóż w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię wlej śmietanę z serem. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 2 minuty, ciągle mieszając trzepaczką, aby otrzymać aksamitny sos. 
    3. Frytki wrzuć do wrzątku na 4 min, po czym odsącz na papierowym ręczniku. Następnie smaż na złoty kolor w oleju rozgrzanym do 180°C. Steki podawaj z sosem i frytkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów