Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jagnięcina duszona w musztardzie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W dużym garnku rozpuść połowę masła i podsmaż na nim na złoty kolor mięso. Dopraw je solą oraz pieprzem i odłóż na talerz. W tym samym garnku, na reszcie masła, podsmaż pokrojone warzywa. Dopraw je solą i pieprzem, oprósz mąką i dodaj musztardę. Starannie wymieszaj, zalej winem i ciągle mieszając doprowadź do wrzenia. 
    2. Następnie do warzyw wlej bulion i włóż mięso. Zagotuj. Garnek przykryj pokrywką i wstaw na 2 godz. do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Następnie zdejmij pokrywkę i zapiekaj dalej przez około 1 godz. lub do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Podawaj z purée z ziemniaków i zieloną sałatą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów