Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tarta tatin

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni (ok. 30 cm średnicy) rozpuść masło, dodaj cukier. Dodaj obrane, pokrojone w ćwiartki jabłka, skrop sokiem z cytryny. Jabłka smaż z każdej strony przez ok. 3 minuty. 
    2. Przełóż owoce do naczynia do zapiekania, lub pozostaw na patelni, jeśli nadaje się do zapiekania. Na wierzchu jabłek rozłóż arkusz ciasta francuskiego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210˚C na ok. 15 minut.
    3. Przed wyłożeniem na talerz, odczekaj 10 minut, aby sos zebrany w trakcie pieczenia lekko zgęstniał. Tartę obróć, aby owoce znalazły się na wierzchu, podawaj z jogurtem. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów