Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorada z grillowaną kukurydzą i pikantnym majonezem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wymieszaj wszystkie składniki pikantnego majonezu, dopraw solą. Masło wymieszaj z czosnkiem, skórką cytrynową i koperkiem. Natnij mięso dorady pod lekkim kątem, co 2 cm. Nasmaruj rybę połową masła, w środku i na zewnątrz. Dopraw szczodrze solą i pieprzem, zawiń w folię aluminiową.
    2. Doradę i kukurydzę ułóż na rozgrzanym grillu. Rybę opiekaj po 10-12 minut z każdej strony. Kukurydzę grilluj przez 15 minut, co jakiś czas obracając. Rybę podawaj z pikantnym majonezem, kukurydzą z grudkami pozostałego masła.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów