-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone renety z cynamonem
Jabłka dokładnie umyj i za pomocą specjalnej łyżeczki o ostrej krawędzi usuń z nich gniazda nasienne. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka z bobem
Rozgrzej w garnku połowę oliwy i podsmaż na niej kawałki żeberek. Dopraw solą i pieprzem, dodaj pozostałą oliwę, posiekaną cebulę, boczek i Chorizo....
-
5 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie
Policzki dopraw solą i podsmaż z obydwu stron na połowie oliwy. Odłóż je na talerz. Do garnka wlej resztę oliwy i wsyp czosnek, cebulę i pora....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cienkie plastry marynowanej polędwicy wieprzowej z ziemniakami patatas bravas
Pieczone ziemniaki Patatas Bravas, będące w naszej propozycji dodatkiem do marynowanego schabu, w Hiszpanii często podaje się również jako...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Królik po myśliwsku
Kawałki królika dopraw solą i pieprzem. Umieść je w naczyniu, dodaj czosnek, rozdrobnione liście laurowe i 1 łyżkę oliwy. Wymieszaj, podlej winem i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rolada wieprzowa z szynką i serem
Rolady wyjmij z opakowania i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej je oliwą wymieszaną wcześniej z miodem i wstaw do piekarnika...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka z czarnej świni z jabłkami
Plastry mięsa dopraw z obydwu stron solą. Jabłka skrop oliwą i oprósz tymiankiem oraz cukrem. Rozgrzej patelnię grillową. Umieść na niej...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Fasolka po asturyjsku
Przygotowane z białej fasoli danie jest tradycyjnym przysmakiem leżącego w Hiszpanii regionu Asturia. Zgodnie z ludową tradycją, smakuje dużo lepiej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jagnięcina z soczewicą
Mięso dopraw solą, pieprzem i papryką. Dodaj rozdrobniony listek laurowy, skrop 1 łyżką oliwy z oliwek. Przyprawy wetrzyj palcami w mięso. Pozostałą oliwę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z zielonymi oliwkami i pomarańczą
Kaczkę opłucz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym od środka i na zewnątrz. Dopraw w środku i na wierzchu solą oraz pieprzem. W naczyniu żaroodpornym...